Ovo je novi simbol za rusku rublju!

U glasanju je učestvovalo 280.000 ljudi, a najpopularniji znak - ćirilično slovo "R" s horizontalnom crticom, dobilo je više od 61 odsto glasova, daleko više od drugoplasiranog rešenja koje je "osvojilo" 19 odsto glasova

  • 2

Banka Rusije izabrala je novi grafički simbol rublje - ćirilično slovo "R", čiju vertikalnu liniju preseca horizontalna crta.

Simbol rublje, koji će se koristiti u dizajniranju novčanica, utvrdio je Savet direktora Banke Rusije, potvrdila je predsednica centralne banke, Elvira Nabiulina.

Odluci je prethodila javna rasprava na sajtu Banke Rusije od 5. novembra do 5. decembra, u kojoj su građani glasali za jedno od pet ponuđenih dizajnerskih rešenja novog simbola rublje.

U glasanju je učestvovalo 280.000 ljudi, a najpopularniji znak - ćirilično slovo "R" s horizontalnom crticom, dobilo je više od 61 odsto glasova, daleko više od drugoplasiranog rešenja koje je "osvojilo" 19 odsto glasova.

Novi simbol rublje takođe će moći da se pojavi i na kompjuterskoj tastaturi, prenela je agencija Ria novosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moon-em

    11. decembar 2013 | 19:19

    rusi I dizajn.. strasno..

  • zika

    11. decembar 2013 | 22:42

    haha kako su bez ukusa! Degute. Videla zaba da se konji kuju, pa digla i ona nogu. A u mnogo im je jaka valuta :))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA