Podignuta optužnica protiv 11 pripadnika ROSU!

Međunarodni tužilac iz Osnovnog tužilaštva podigao je optužnicu protiv pripadnika jedinice kosovske policije za specijalne operacije ROS zbog nasilja nad 10 uhapšenih Srba iz pratnje Aleksandra Vulina tokom njegove posete Gračanici prošlog Božića

  • 0

Međunarodni tužilac iz Osnovnog tužilaštva podigao je optužnicu protiv pripadnika jedinice kosovske policije za specijalne operacije ROSU.

Kako se u saopštenju Euleksa navodi, osumnjičeni se terete za loše postupanje u toku vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja, a tačke optužnice se odnose na navodno nasilje koje je njih 11 izvršilo nad desetoro srpskih pritvorenika, 8. januara 2013. godine.

U saopštenju se dodaje da su ih pripadnici ROSU uhapsili 7. januara, na dan pravoslavnog Božića i zadržali preko noći u Pritvorskom centru u Prištini, a pustili ih sutradan na slobodu nakon pretresa pred Sudom za prekršaje u Prištini.

- Navodno nasilje je izvršeno dok su ih pripadnici KP pratili od Jedinice za specijalne operacije iz Pritvorskog centra do Suda za prekršaje i u Sudu za prekršaje - navodi se u saopštenju.

Istragu je vodio zajednički tim istražitelja Policijskog inspektorata Kosova i Euleksove policije, predvođen međunarodnim tužiocem iz Osnovnog tužilaštva, precizira se u saopštenju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA