• 14

U 2014. neće rasti životni standard!

- Građnima treba otvoreno reći da će životni standard u narednoj godini stagnirati ili padati, tako da je sledeća godina veliki test za vladu - smatra ministar privrede

 • 14

Ministar privrede Saša Radulović naveo je da je to ministarstvo u prvih 100 dana rada povuklo niz dobrih poteza poput pokretanja izmena četiri zakonska dokumenta i ličnih karata preduzeća, kao i reformu agencija pri ministarstvu.
Rezultati ostaju za narednu godinu, koja će biti veoma teška, ali 2014. mora biti godina reformi. U njoj se mora dovršiti restrukturiranje 153 preduzeća, obaviti reforma drugih javnih preduzeća, kao i socijalnog, penzionog, zdravstvenog i obrazovnog sistema - rekao je Radulović.

Prema njegovom mišljenju, kada se povuku svi ti potezi, može se očekivati bolji poslovni ambijent koji vodi rastu, a onda i privredni oporavak.
- U suprotnom, neće biti rasta, a ni oporavka životnog standarda građana. Građanima treba otvoreno reći da će životni standard u narednoj godini stagnirati ili padati, tako da je sledeća godina veliki test za vladu - istakao je ministar privrede.
On je ocenio da je smanjenje nameta na plate ključna mera za 2014. godinu, iako Vlada Srbije još nije usvojila taj predlog.
- Nastaviću na tome da insistiram i u 2014. godini - dodao je ministar privrede.
Radulović je naveo i da nije zadovoljan što je izostala reforma poreske politike, ali i zbog kašnjenja reformi u javnim preduzećima.
(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bojan

  Ja mislim da ovaj put građani neveruju u to! Rekli ste: glasajte da nam bude bolje, i sad vam je bolje..

  19
  0

  Podelite komentar

 • Cobi ns

  Ajde.....??Ne verujem,lepo su nam u predizbornoj kampanji obećali,sve naj,naj!!Sto milijardi € investicija,rešenja za sve nedaće,zdravstvo,sudstvo mnogo bolje,bez partijskog zaposlenja,kancelarija za brze odgovore.....i??Ništa,sve obrnuto od toga sa katastrofičnom tendencijom!!Tako je u stvarnosti,bez šminkanja i laganja!

  16
  0

  Podelite komentar

 • Rey

  I zasto ne izlaze u javnost svi komentari ?????????????????

  14
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima