• 14

U 2014. neće rasti životni standard!

- Građnima treba otvoreno reći da će životni standard u narednoj godini stagnirati ili padati, tako da je sledeća godina veliki test za vladu - smatra ministar privrede

  • 14

Ministar privrede Saša Radulović naveo je da je to ministarstvo u prvih 100 dana rada povuklo niz dobrih poteza poput pokretanja izmena četiri zakonska dokumenta i ličnih karata preduzeća, kao i reformu agencija pri ministarstvu.
Rezultati ostaju za narednu godinu, koja će biti veoma teška, ali 2014. mora biti godina reformi. U njoj se mora dovršiti restrukturiranje 153 preduzeća, obaviti reforma drugih javnih preduzeća, kao i socijalnog, penzionog, zdravstvenog i obrazovnog sistema - rekao je Radulović.

Prema njegovom mišljenju, kada se povuku svi ti potezi, može se očekivati bolji poslovni ambijent koji vodi rastu, a onda i privredni oporavak.
- U suprotnom, neće biti rasta, a ni oporavka životnog standarda građana. Građanima treba otvoreno reći da će životni standard u narednoj godini stagnirati ili padati, tako da je sledeća godina veliki test za vladu - istakao je ministar privrede.
On je ocenio da je smanjenje nameta na plate ključna mera za 2014. godinu, iako Vlada Srbije još nije usvojila taj predlog.
- Nastaviću na tome da insistiram i u 2014. godini - dodao je ministar privrede.
Radulović je naveo i da nije zadovoljan što je izostala reforma poreske politike, ali i zbog kašnjenja reformi u javnim preduzećima.
(N. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    Ko da su izmislili toplu vodu , njima ce standard sigurno rasti a nama pa zna se nikada u ovoj trulezi od zemlje

  • Dragi

    Sjasi Kurta da uzjase Murta.

  • Aleksandar

    dfdfefef

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima