NEMAČKA: Štrajk radnika Amazona zbog lošeg položaja!

U saopštenju povodom jednodnevnog štrajka navodi se da radnici Amazona imaju manje plate u odnosu na zaposlene u drugim kompanijama za maloprodaju i poručivanje poštom

  • 3

Više stotina radnika kompanije Amazon, u Nemačkoj, stupilo je u štrajk u pokušaju da izvrše pritisak na tu američku firmu za onlajn trgovinu da pristane na novi ugovor o radu samo nekoliko nedelja uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kad je obim posla velik.

Sindikat "Ver.di" saopštio je da je u jednodnevni štrajk upozorenja stupilo nekoliko stotina radnika logističkih centara u Lajpcigu, Bad Hersfeldu i Grabenu, prenela je agencija AP. U saopštenju "Ver.dija" navodi se da radnici Amazona imaju manje plate u odnosu na zaposlene u drugim kompanijama za maloprodaju i poručivanje poštom.

Sa druge strane, rukovodstvo Amazona poručilo je da su njihova distribuciona skladišta u Nemačkoj zapravo logistički centri i da su plate tamošnjih radnika na gornjoj granici spektra plata u tom sektoru.

Amazon u Nemačkoj za stalno zapošljava oko 9.000 radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    16. decembar 2013 | 16:35

    Ma vazno je da se radi, e sad plata kol'a je-tol'ka je, dobro je da je ima. Na primer kod nas; ne mogu da nam smanje platu toliko, koliko mi mozemo da trpimo nemastinu.

  • vozd

    16. decembar 2013 | 15:11

    Ma mora da su nasi!!!

  • MRZ

    16. decembar 2013 | 16:05

    Kakve su lencuge ovi Nemci. Nema, nije to naviklo da radi. Sta bi oni da moraju da rade kao kod nas sto se radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA