SAD: Zabrinuti smo zbog ruskih raketa na granici EU!

Predstavnica Stejt departmenta Meri Harf saopštila je da su SAD zabrinute zbog premeštanja ruskih nuklearnih raketa na samu granicu sa EU

  • 34

Sjedinjene Američke Države (SAD) izrazile su danas zabrinutost zbog instaliranja ruskih operativno-taktičkih raketnih sistema "Iskander" na teritoriji Zapadnog vojnog okruga (ZVO), saopštila je danas predstavnica Stejt departmenta Meri Harf, komentarišući informacije o dislokaciji "Iskandera" u Kalinjingradskoj oblasti na krajnjem zapadu Rusije.

- Mi smo preneli našu zabrinutost ruskoj vladi. Pozvali smo Rusiju da ne preduzima poteze koji mogu da dovedu do destabilizacije situacije u regionu - rekla je ona a preneo je Itar-Tas.

Harf je, takođe, rekla da je američkoj administraciji poznata reakcija zabrinutosti u zemljama koje su susedi Rusije.

Zabrinutost su izrazile Poljska i baltičke zemlje, navodi ruska državna agencija, podsećajući da je ranije danas rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo informacije iz zapadne štampe o dislokaciji Iskandera na zapadu Rusije i prisustvu raketnih bataljona na teritoriji ZVO.

- Raketne snage i artiljerija ZVO zaista su opremljeni operativno-taktičkim raketnim sistemima Iskander - rekao je načelnik pres službe i informisanja u Ministarstvu Igor Konašenkov.

Pritom je naglasio da "konkretni rejoni dislokacije raketnih bataljona Iskander na teritoriji ZVO nisu u suprotnosti sa bilo kojim međunarodnim sporazumima ili dogovorima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    16. decembar 2013 | 23:07

    I Rusi su zabrinuti zbog vasih raketa u evropi, bando

  • Milos.

    16. decembar 2013 | 23:06

    I treba da budete zabrinuti :-)

  • BgPetar

    16. decembar 2013 | 23:27

    Mrzim SAD to je rak rana celog covecanstva,to je zlo koje nikada ne spava.Nadam se da ce i njima doci racun za naplatu za sva zlodela sto su uradili!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA