Porodici malog Matije potrebna pomoć!

U petočlanoj porodici Lazarević radi jedino Matijin otac Miljan, dok majka Monika, kao i Miljanovi roditelji Slavica i Canko ne rade nigde, već se bave poljoprivredom

  • 1

Mali Matija Lazarević, osamnaestomesečni dečak iz Pirota, zbog teških  zdravstvenih komplikacija u prvih deset meseci života imao je čak sedam teških operacija.

Matija boluje od teških bolesti poput hepatitisa B, a odnedavno i od epilepsije, pa je njegovoj porodici potrebna pomoć s obzirom na to da svakoga meseca samo za specijalnu hranu koja se nabavlja iz  inostranstva njegovi roditelji izdvajaju po 30.000 dinara.

U petočlanoj porodici Lazarević radi jedino Matijin otac Miljan, dok majka Monika, kao i Miljanovi roditelji Slavica i Canko ne rade nigde, već se bave poljoprivredom. Matijina majka Monika izjavla je da su zdravstveni problemi Matije počeli da se ispoljavanju još od samog rođenja.

- Samo u prvih deset meseci života zbog komplikacija sa crevima operisan je čak sedam puta na Institutu za majku i dete u Beogradu. Kako bi se oporavio od silnih operacija, koristi specijalnu hranu i lekove, za koje svakoga meseca dajemo najmanje 30.000 dinara. Suprug Miljan ima platu od 20.000 dinara. Ne znam ni sama kako uspevamo da izdržimo, a ogromnu pomoć pružili su nam maturanti pirotske gimnazije, koji su novac od svojih skupih maturskih haljina i odela podelili Matiji i još dvojici drugih teško obolelih pirotskih dečaka. Taj gest nam je mnogo pomogao, ali nam pomoć treba i dalje - priča Monika.

Osim od gimnazijalaca, Lazarevići su pomoć dobijali i od Opštine Pirot i pirotskog Centra za socijalni rad.

Svi ljudi dobre volje Lazarevećima mogu da pomognu uplatom na račun kod Sosijete ženeral banke na broj računa 275001055225707422, koji glasi na ime Monike Stanišić, Matijine majke.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA