Vojska SRJ švercovala cigarete, a ne Cane Subotić

U dokumentaciji koja je dostavljena sudu navodi se da su se u vreme sankcija cigarete švercovale preko vojno-obaveštajne službe SRJ

  • 4

Suđenje Stanku Subotiću i još 14 osoba, optuženih da su švercujući cigarete devedesetih godina oštetili budžet Srbije, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Suđenje je nastavljeno izvođenjem novih dokaza koje je dostavio Jovan Ristovski, likvidator "Makedonija tabaka".

U dokumentaciji koju je dostavio sudu navodi se da je vlasnik firme "Sukses", koja je imala ugovor s "Makedonija tabakom", a preko koje je prema tvrdnjama tužilaštva švercovan duvan iz Makedonije u Srbiju, u vreme sankcija bila vojno-obaveštajna služba SRJ, a ne optuženi Stanko Subotić.

Ova dokumenta osporio je danas zamenik tužioca za organizovani kriminal, ali je sudsko veće, odlučilo da na sledećem suđenju koje je zakazano za 19. februar, sasluša Ristovskog, koji je poslao dokumentaciju. Takođe, odlučeno je da se od Ministarstva odbrane Srbije, do tada, zatraži provera informacija koje se navode u dokumentima koja je dostavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA