Stižu zvezde kod Kusturice! (VIDEO)

Na "Kustendorfu", čije je održavanje najavio prestižni "Holivud riporter", naći će se isključivo vrhunski autori sedme umetnosti - između ostalog i Paolo Sorentino, Jurij Bikov, Januš Kaminski i svetska zvezda Zaz

  • 6

Gosti ovogodišnjeg "Kustendorfa" (od 18. do 23. januara u Mokroj Gori), prema rečima tvorca ovog festivala Emira Kusturice, biće najznačajniji filmski autori današnjice, umetnici koji su ove godine zaslužili najvažnije nagrade na najznačajnijim festivalima širom sveta, pišu "Večernje novosti".

Među učesnicima filmske smotre u Drvengradu naći će se Ašgar Farhadi, Paolo Sorentino, Berenis Bežo, Fransoa Ozon, Kalin Peter Necer, Aleksandros Avranas, Jurij Bikov, Januš Kaminski...

Reditelj i scenarista Ašgar Farhadi dobitnik je nekoliko desetina najznačajnijih filmskih nagrada, među kojima su i Zlatni globus, Zlatni medved i prvi Oskar za Iran, za film "Nader i Simin: Rastanak".

Berenis Bežo filmsku slavu zaslužila je tumačeći ulogu Pepi Miler u sada već kultnom ostvarenju iz 2011. godine "Umetnik Mišela Hazanavičijusa, u komičnoj drami koja je oživela sećanje na neme, crno-bele filmove i na rađanje kinematografije.

Gost "Kustendorfa" biće i Italijan Paolo Sorentino, autor filma "Velika lepota", koji mu je pre deset dana u Berlinu doneo prestižnu nagradu "Evropski film godine". Kalin Peter Necer, rumunski reditelj dobitnik je berlinskog Zlatnog medveda za film "Pozicija deteta", Fransoa Ozon je laureat iz San Sebastijana za film "U kući".

Jurij Bikov dolazi s filmom "Major", a Aleksandros Avranas sa ostvarenjem ovenčanim venecijanskim Srebrnim lavom za režiju, filmom "Gospođica Nasilje"

U muzičkom delu "Kustendorfa", najviše pažnje izazvalo je ranije najavljeno gostovanje Zaz.

Kusturica najavljuje i da će u takmičarskom programu svoje kratke filmove predstaviti 20 mladih autora i studenata iz celog sveta.

(Telegraf.rs / novosti.rs / N. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA