PLJAČKA VEKA: Svi akteri ponovo oslobođeni!

Jedanaest optuženih za pljačku 83 miliona dinara 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici oslobođeni su u Višem sudu u Beogradu, s tim da je Milan Mrvić osuđen na sedam godina zatvora za drugu pljačku

  • 7

Ponovljeno suđenje za "pljačku veka" završeno je u Višem sudu u Beogradu izricanjem oslobađajućih presuda za svih 11 optuženih za pljačku 83 miliona dinara 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici.

Optuženi Milan Mrvić, međutim, osuđen je na sedam godina zatvora zbog učešća u pljački na parkingu ispred TC "Piramida" 18. januara 2010. godine, u kojoj je odneto 23 miliona dinara.

Zbog nedostatka dokaza da su učestvovali u filmskoj pljački vozila za transport novca, sudsko veće oslobodilo je Uroša Petrovića, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana i Marka Restovića, Miloša Markovića, Aleksandra Bulajića, Nenada Grčića, Petra Obradovića, ali i Mrvića.

Filmska pljačka kombija za transport novca firme "Sekjuritas" 10. marta 2011. godine, prema navodima optužnice, dogodila se tako što su razbojnici automobilom pod rotacijom zaustavili kombi.

Maskirani fantomkama, prišli su mu, puškama razbili prozore i naterali radnika obezbeđenja firme "Sekjuritas" da im preda oružje. Uzeli su novac, pobegli i nedaleko odatle zapalili automobile koje su koristili u pljački.

Optuženi za pljačku veka bili su oslobođeni i posle prvog suđenja, u septembru prošle godine, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

- Izveli smo sve dokaze koje je tražio Apelacioni sud, ali oni nisu uticali na drugačiju odluku suda - rekao je danas u obrazloženju presude sudija Milan Londrović, koji je naveo da nema dokaza da je ova grupa opljačkala vozilo za transport novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    20. decembar 2013 | 10:36

    Sve ih oslobodite, a ove sto ne vezu pojas njih uhapsite jer su veci zlocinci sto ne maju para da plate kaznu!

  • Mladen

    20. decembar 2013 | 12:11

    Bitno je da ima dokaza da sam ja vozio motor bez kacige..

  • Marrina

    20. decembar 2013 | 10:31

    Joj Srbijo medj' shljivama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA