Nišvil tuži Ministarstvo kulture!

- Žao mi je što smo prinuđeni da tužimo Ministarstvo kulture, ali naneli su nam štetu poništavanjem odluke koju je bivši ministar Bratislav Petković doneo 16. avgusta. Osim finansijske štete, narušen je i ugled festivala - kaže direktor "Nišvila" Ivan Blagojević

  • 4

Organizatori muzičkog festivala "Nišvil" najavili su da će tužiti Ministarstvo kulture i tražiti odštetu zbog poništavanja odluke o dodeli tri miliona dinara za sufinansiranje ove tradicionalne manifestacije.

Prethodni ministar Bratislav Petković doneo je odluku da se za "Nišvil" izdvoji tri miliona dinara, a činjenica da u Srbiji jedni ministri poništavaju odluke drugih deluje krajnje neozbiljno, kaže za Telegraf direktor "Nišvila" Ivan Blagojević, i dodaje:

- Pre nego što budemo uložili tužbu, sačekaćemo odluku Skupštine grada Niša i još nekih nadležnih institucija... Inače, žao mi je što smo prinuđeni da tužimo Ministarstvo kulture, ali naneli su nam štetu poništavanjem odluke, koju je bivši ministar Bratislav Petković doneo 16. avgusta. Osim finansijske štete, narušen je i ugled festivala - završio je priču za Telegraf Blagojević.

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, kontaktirali smo sa Ministarstvom kulture i informisanja, iz čije su nam Službe za odnose sa javnošću kratko poručili:

- Nećemo komentarisati medijske navode.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor NIS

    20. decembar 2013 | 12:31

    Narod treba da izadje na ulice! ! ! Tako su hteli da uzmu i filmske susrete u Nis -u Tada su nas podrzali Dragan Nikolic, Belogrlic itd Ali sada treba da se ukljuce i domacini najbolji ljudi u evropi i sire Nislije za Nisvile spasimo nas grad od lopova i spasicemo i nas same. Srecna slava svima

  • 032

    20. decembar 2013 | 22:08

    I treba da tuže. Ostali smo bez Exita, sad treba i bez Nišvila da ostanemo

  • Poznavalac

    21. decembar 2013 | 06:51

    Tasovac siri dogmu da je kultura samo ono sto rade drzavne institucije. To je povratak u 19. Vek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA