• 21

Vukovarski štab traži popis nepodobnih!

Štab predlaže da se popišu svi hrvatski državljani koji su tokom Domovinskog rata učestvovali u agresiji na Hrvatsku, koji se nisu odazvali na mobilizaciju, sudija koji su učestvovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ, imena svih u rukovodećih u tajnoj službi SFRJ...

  • 21

Vukovara, organizacija koja se bori protiv upotrebe ćirilice u toj zemlji, predložio je danas saborskim poslanicima i strankama objavljivanje više registara koje, kako tvrde, hrvatski građani žele da vide.
Oni najavljuju da će početkom januarskog zasedanja Sabora pred parlament doći njihovi predstavnici da bi prikupili potpise za pokretanje saborske procedure o objavljivanju registara.

Između ostalog, štab predlaže da se popišu svi hrvatski državljani koji su, kako navode, tokom Domovinskog rata učestvovali u agresiji na Hrvatsku.

Traže i da se objave spiskovi onih protiv kojih u Državnom tužilaštvu postoje dokazni materijali ili svedočenja koja ih terete za ratne zločine, kao i svih političara i državih funkcionera od 1991. do 2013. "koji su mogli, a nisu branili Hrvatsku".
Predlažu i registar svih koji se nisu odazvali na mobilizaciju, sudija koji su učestvovali u političkim procesima u bivšoj SFRJ, imena svih u rukovodećim strukturama tajnih službi SFRJ, kao i onih koji su vršili likvidacije, piše Hina.
Ova organizacija je već predala potpise Saboru za pokretanje referenduma kojim bi se upotreba jezika nacionalnih manjina dozvolila samo u sredinama gde one čine polovinu stanovništva, a ne trećinu što je sada slučaj.

Hrvatska država najavila je ustavne promene kojima bi sprečila održavanje referenduma koji ograničava prava manjina, a na takvo izjašnjavanje ne gledaju blagonaklono ni u Evropskoj uniji.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Момчило Ђујић

    Свака част анти!

  • ENZO

    Iza svega stoje franjevci...isto kao i 1941

  • Klibentius

    I moj je caca učestvovao u ratu. On nije vršio agresiju, već je hteo da živi u Srpskoj državi. Poučen iskustvima svojih predaka nije hteo opet sahovnicu u svoje selu, jer je ona donosila samo smrt. No, medjutim desilo se šta se desilo! Nikada nas nećete oterati, mozete fizicki, ali nas duh i plemenitost uklesani su u svaki onaj ljuti Krajiski kamen.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima