Luksuzni automobili u Srbiji idu kao alva!

Uprkos sve težoj ekonomskoj krizi, prošle godine prodato 757 "mercedesa", 488 "audija" i 402 "BMW"

  • 0

Prodaja luksuznih vozila takozvanog premijum segmenta, "mercedesa", "BMW" i "audija", raste u Srbiji uprkos svetskoj ekonomskoj krizi i prošlogodišnjem padu prodaje novih automobila od oko 30 odsto.

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović rekao je da je u Srbiji prošle godine prodato 757 "mercedesa", 488 "audija" i 402 "BMW".

Generalni direktor "Delta motorsa", ekskluzivnog uvoznika i distributera automobila "BMW" i "MINI" Nemanja Lazić rekao je da je ta kuća ostvarila prošle godine rast prodaje od 14 odsto, i istakao da su to odlični rezulatati, s obzirom na to da je prodaja novih automobila u Srbiji od 2008. smanjena do čak 50 odsto.

- Za nas je 2011. bila jako uspešna, jer smo nasuprot padu tržišta uvećali prodaju za 14 odsto, a razlog nije čista sreća niti premijum segment po sebi, već izuzetno kvalitetni proizvodi koji imaju dosta nisku potrošnju goriva - rekao je Lazić.

Lazić je objasnio da se kupovinom automobila u premijum semgentu dosta dobija, jer su to vrlo kvalitetna vozila koja malo troše i isplativija su od drugih koji ne pripadaju tom segmentu luksuznih automobila.

Prema njegovim rečima, "Delta motors" je odlično započeo i ovu godinu, ostvarivši u januaru do sada najbolje rezultate i takav trend najverovatnije će se nastaviti i ovog meseca.

Lazić je rekao da će BMW imati nove modele i tako bolje zadovoljiti tržišne potrebe, uz nastavak trenda rasta uprkos ekonomskoj krizi u svetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA