• 22

CRNA GORA: Za isticanje nacionalnih simbola kazne do 20.000 evra

Ministar za ljudska i manjinska prava rekao je da se da se nacionalni simboli ne mogu koristiti prilikom međunarodnih susreta, političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i drugih skupova na kojima se predstavlja Crna Gora

 • 22

Vlada Crne Gore utvrdila je danas Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kojim su, za njegove zloupotrebe i nepoštovanje, predviđene kazne od 2.000 do 20.000 evra.

- Primenom ovog zakona dodatno će se afirmisati multietnički karakter države, u kojoj se državnim simbolima predstavlja Crna Gora i izražava pripadnost državi, a nacionalnim simbolima se izražava nacionalni identitet - kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

On je naveo da je predlogom zakona definisano da su nacionalni simboli grb i zastava, a etalon grba i etalon zastave utvrđuje svojom odlukom Savet manjinskog naroda, a potvrđuje je Skupština Crne Gore.

- Nacionalni simboli se ne mogu upotrebljavati na zgradama i u prostorijama Skupštine Crne Gore, predsednika države, vlade, Ustavnog suda, sudova, državnog tužilaštva, zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Vojske Crne Gore i Centralne banke - kazao je Numanović.

On je dodao da se da se nacionalni simboli ne mogu koristiti prilikom međunarodnih susreta, političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i drugih skupova na kojima se predstavlja Crna Gora.

(telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Marko

  26. decembar 2013 | 22:36

  U državnim ustanovama Crne gore ne sme niko da peva nijednu pesmu koja je iz Srbije,to kada sam čuo od prijateljice nidam mogao da verujem,ne sne niko ni da pomisli a kamoli da peva neku Srpsku pesmu. Toliko o ljudskim pravima i demokratije Crne gore,tako da me ne bi čudilo da su to uveli zbog Srba.

  86
  36

  Podelite komentar

 • Milos Pariz

  26. decembar 2013 | 22:14

  Verovatko im smetaju Србијански симболи. РЕЦИПРОТИТЕТ. И ми исто za njih Montealbance

  81
  35

  Podelite komentar

 • anti antifa

  26. decembar 2013 | 22:49

  Aha,zabranićete šiptariji

  81
  14

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima