• 22

CRNA GORA: Za isticanje nacionalnih simbola kazne do 20.000 evra

Ministar za ljudska i manjinska prava rekao je da se da se nacionalni simboli ne mogu koristiti prilikom međunarodnih susreta, političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i drugih skupova na kojima se predstavlja Crna Gora

  • 22

Vlada Crne Gore utvrdila je danas Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kojim su, za njegove zloupotrebe i nepoštovanje, predviđene kazne od 2.000 do 20.000 evra.
- Primenom ovog zakona dodatno će se afirmisati multietnički karakter države, u kojoj se državnim simbolima predstavlja Crna Gora i izražava pripadnost državi, a nacionalnim simbolima se izražava nacionalni identitet - kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

On je naveo da je predlogom zakona definisano da su nacionalni simboli grb i zastava, a etalon grba i etalon zastave utvrđuje svojom odlukom Savet manjinskog naroda, a potvrđuje je Skupština Crne Gore.
- Nacionalni simboli se ne mogu upotrebljavati na zgradama i u prostorijama Skupštine Crne Gore, predsednika države, vlade, Ustavnog suda, sudova, državnog tužilaštva, zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Vojske Crne Gore i Centralne banke - kazao je Numanović.
On je dodao da se da se nacionalni simboli ne mogu koristiti prilikom međunarodnih susreta, političkih, naučnih, kulturno-umetničkih, sportskih i drugih skupova na kojima se predstavlja Crna Gora.
(telegraf.rs / Tanjug)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    Sta se vi bunite ??? Da li vi zivite u CG ili u Sribiji? Zakon je zakon i tacka..Vi u svemu i svakom vidite neprijatelja.Crna Gora je samostalna i nezavisna drzava, koja Sribija i bakraci.vi prvo treba da sredite svoju drzavu pa onda da razgovarate o drugim drzavama.Gdje to ima da se u skupstini jedne drzave vijori zastava druge drzave.NE BUDALITE !Crna Gora NIKAD nije bila pokrajina R. Srbije .ImA svoj ustav i njega ce se pridrzavati svi koji u njoj zive pa i srbi htjeli to ili NE.A ako nece onda MARS u Srbiju.Bistrite vi o srpskim problemima i BUJANOVCU gdje vam se vijori Albanska zastava velicine vase skupstine ! IRONICARU dok je tebi slicnih pametnjakovica dobijace srbija po labrnji kao na Kosovu.

  • ROKO

    Eee moji crnogorci sramno je da vam ovakvi suadi kapu kroje! Imate zastavu kao i vojvodina, niko ne zna otkud se pojavila ni tko ju je nacrtao, sigurno je samo jedno, namontirali su je mrzitelji pravoslavnog srpskog naroda.

  • riina

    Izmedju ostalog ovaj zakon je donijet zbog onog famoznog krsta iznad Risna.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima