Oslo najskuplji, Bombaj najjeftini grad na svetu

Titulu najskupljih gradova u svetu ponele su četiri nordijske prestonice, uz Oslo tu su i Kopenhagen, Stokholm i Helsinki. Među najjeftinijim i Kejptaun i Varšava

  • 5

Najjeftiniji grad u svetu je Bombaj u Indiji, a zatim slede južnoafrički Kejptaun i poljska prestonica Varšava.

Titulu najskupljih gradova u svetu ponele su četiri nordijske prestonice, na čelu sa Oslom, zatim slede Kopenhagen, Stokholm i Helsinki.

Na osnovu godišnje ankete koju je sproveo sajt Prajsprunije koji se bavi upoređivanjem cena 25 proizvoda i usluga u 32 grada, najeftiniji gradovi u istočnoj Evropi su Prag i Viljnus u kojima su cene u proseku 20 odsto niže nego u francuskoj prestonici Parizu, preneo je list Mond.

Pariz je sedmi najskuplji grad u svetu, i jedan od najskupljih evropskih gradova praćen Moskvom, Berlinom i Budimpeštom.

Od udaljenih destinacija, među najskupljim gradovima su Dubai, San Francisko i Šangaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    28. decembar 2013 | 14:05

    Adise jedno je tranzit trosak a drugo je ziveti i raditi u tim mestima.

  • Jajaja

    28. decembar 2013 | 11:42

    Ja sam iz Stockholm, mogao bi biti malo jeftiniji

  • Hex

    28. decembar 2013 | 20:19

    Ja ne znam ljudi odakle vama sve te informacije... A i ne znam pod kojim ste kriterijumima plasirali ove podatke. Vec dugo zivim u Kejp Taunu i mogu vam rece da greshite u svakom sluchaju. Prvo Kejp je najskuplji grad u JA Republici.. primera radi tv pretplata na 70ak kanala je 60€ mesecno.1 gig interneta je 10€. A da biste stanovali u nenameshtenoj kuci, treba mesecno da platite min. 800€. mesecno Shkolarina u drzavnoj shkoli je 100€ mesechno... svaka osoba mora da ima auto jer niko ziv ne peshachi ovde a retko ko koristi javni prevoz. E sad kad kupite nov auto placate interes od 12%. A samo molite Boga da ne odete u servis... 1 dan u privatnim bolnicama je oko 200€ bez ikakve intervencije. A obichna prehlada vas ne koshta manje od 60 eura. Da bi ste recimo izbegli te troshkove mozete da platite zdravstveno osiguranje od 500€ mesechno... znachi 6.000 e. Godishne ste bacili ako se niko od vas ne razboli, jer svake godine krecete iz pochetka... supruga i ja imamo primanja od 2.500€ mes. I mogu vam reci da je tesno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA