• 1

RADISAVLJEVIĆ: Presude o privatizacijama do kraja 2014.

- Istraga je završena protiv 66 lica, a protiv 63 podignute su optužnice. Visina pričinjene štete veća je od 80 miliona evra a očekujem da ćemo tokom veštačenja doći do iznosa od preko sto miliona evra - rekao Radisavljević

  • 1

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da do kraja godine očekuje prve prvostepene presude povodom svih pokrenutih procesa za sporne privatizacije.

 

On je precizirao da je u 11 slučajeva pokrenuta istraga protiv 93 osumnjičenih, te da su među njima tri bivša ministra, direktor Agencije za privatizaciju, direktor Akcijskog fonda i više direktora.

 

- Istraga je završena protiv 66 lica, a protiv 63 podignute su optužnice. Visina pričinjene štete veća je od 80 miliona evra a očekujem da ćemo tokom veštačenja doći do iznosa od preko sto miliona evra - rekao Radisavljević.

 

 

Istrage su pokrenute zbog malverazcija u 11 preduzeća - Sartid,

 

Jugoremedija, Mobtel, Luka Beograd, Tehnohemija, Azotara, Srbolek, Šinvoz, Zastava elektro, Nubainvest, rekao je Radisavljević.

 

- Tužilaštvo je zaključilo da u četiri predmeta nema osnova za pokretanje postupka a to su prodaja Telekoma, davanje koncesija za izgradnju auto puta Horgoš Požega, prodaja Trudbenik gradnje i davanje zemljišta za izgradnju u bloku 63 preduzeću Delta real -  rekao je Radisavljević u Vladi Srbije.

 

On je istakao da je policija juče podnela dve krivične prijave povodom privatizacije dva preduzeća, jednu povodom Veterinarskog zavoda, a jedna povodom ATP Vojvodina.

 

On je najavio da će o njima biti doneta tužilačka odluka do Nove godine.

 

- Tužilaštvo je dobilo i tri izveštaja o prodaji akcija C Marketa, Večernjih novosti i Nacinalne štedionice i ti slučajevi će biti istraženi - napomenuo je tužilac za organizovani kriminal.

 

On je precizirao da su u pomenutim istragama proveravane privatizacije, a proveravaju se takođe i sa aspekta njihovog poslovanja.

 

U tom kontekstu je rekao da je moguće da bude i proširenja istrage, ili nekih drugačijih odluka u predmetima u kojima nisu poretnuti postuci za privatizaciju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA