Šteta od privatizacija 7,7 milijardi dinara!

Prvi potpredsednik Vlade kaže da su rešeni svi predmeti spornih privatizacija, da je u u više predmeta podignuta optužnica, u četiri tužioci treba da donesu konačnu odluku, a u tri - Šinvoz, Žitoprodukt i Srbolek, još se neki detalji ispituju

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su rešeni svi predmeti spornih privatizacija, da je u u više predmeta podignuta optužnica, u četiri tužioci treba da donesu konačnu odluku, a u tri - Šinvoz, Žitoprodukt i Srbolek, još se neki detalji ispituju.

- Šteta u spornim privatizacijama iznosi 7,7 milijardi dinara, privedeno je 76 lica, a na osnovu od juče podignutih optužnica biće uhapšeno još 56 lica za 64 krivična dela -  izjavio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije sazvanoj povodom okončanja istrage 24 sporne privatizacije.

Prema Vučićevim rečima, sve istrage biće završene u prvoj polovini 2014, a neke će biti proširene novim imenima.

Vučić je rekao da je o slučajevima privatizacije čiju reviziju i izveštaj o tome je u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za tranzicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se uz velike teškoće i otpore nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija i da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA