Moguće prijave protiv tajkuna i ministara, ne i protiv Vlahovića!

Među osobama protiv kojih je podneta krivična prijava je Nemanja Kolesar, nekadašnji šef kabineta premijera Zorana Ðinđića. Vučić tvrdi da ne može da kaže da ne postoji odgovornost Milana Beka, Dragana Ðurića i Mlađana Dinkića u slucajevima spornih privatizacija

  • 11

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, među predmetima spornih privatizacija za koje je završen predistražni postupak, i predmet "Sartida", u okviru kojeg je policija podnela krivičnu prtijavu protiv četiri osobe, uključujući Nemanju Kolesara.

U vezu s tom privatizacijom dovođen je i bivši ministar privrede i privatizacije Aleksandar Vlahović, ali, prema Vučićevim rečima, protiv njega nema dokaza, tako da protiv njega nije podneta krivična prijava.

Među osobama protiv kojih je podneta krivična prijava je Nemanja Kolesar, nekadašnji šef kabineta premijera Zorana Ðinđića.

Vučić je rekao i da su prijave podnete protiv Gorana Kljajevića, Branislava Ignjatovića i Dušana Marčićeva.

- Nema Aleksandra Vlahovića, ako je neko hteo to da pita - nema nikakvih dokaza i ne možete da gonite nekoga za to što se čuli ili što su novine napisale -  rekao je on.

Prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne može da kaže da ne postoji odgovornost Milana Beka, Dragana Ðurića i Mlađana Dinkića u slučajevima spornih privatizacija.

Upitan konkretno da li može da kaže da nema odgovornosti Milana Beka, Dragana Ðurića, Mlađana Dinkića, Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića, Vučić jer rekao:

- Ne mogu ni za jedno od pomenutih imena da kažem da nema odgovornosti - dodavši da su protiv nekih lica već podignute krivične prijave, što će se, kako je naveo, čuti u narednim danima, a za neke će tužilaštvo doneti odluku u narednom periodu.

- Ali nijedno ime ne mogu da isključim. Protiv jednog lica je već podignuta optužnica, a za ostala lica ne mogu da garantujem da neće biti -  rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stami

    28. decembar 2013 | 14:51

    Sad nas Vucic mentalno razgibava,posto se uspesno resio Darka i Marka.

  • Djuka

    28. decembar 2013 | 14:24

    Evo ja prijavljujem da se pokrene potraga protiv Nebojše Čovića!!!!!

  • Ozbiljan

    28. decembar 2013 | 14:51

    Pogodite kako ce ovo da se zavrsi.Verovatno dodatnim otpustanjem ljudi I vecim porezima.Istini za volju,lepa pozorisna predstava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA