• 7

Koju poruku je Bašar al-Asad poslao papi?

Sirijsku delegaciju u Vatikanu predvodi sirijski ministar za državne poslove Džozef Sveid, koji je razgovarao sa papinim sekretarom i ministrom spoljnih poslova Vatikana

  • 7

Sirijski predsednik Bašar al-Asad uputio je poruku papi Franji, saopšteno je iz Vatikana, ali nisu navedeni detalji poruke.

Sirijsku delegaciju u Vatikanu predvodi sirijski ministar za državne poslove Džozef Sveid, javio je Rojters. On je razgovarao sa papinim sekretarom nadbiskupom Pjetrom Parolinom i ministrom spoljnih poslova Vatikana nadbiskupom Dominikom Mambertijem.

- Delegacija je donela poruku predsednika Asada i predočila poziciju sirijske vlade - navodi se u saopštenju Vatikana, preneo je Rojters.

Papa Franja je u više navrata apelovao na kraj građanskog rata u Siriji, a poslednji put na Božić, podseća Rojters. Više od 100.000 ljudi je do sada poginulo u sukobima između snaga lojalnih Asadu i mahom sunitskih pobunjenika od marta 2011. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • besha

    Jesi inteligentan sudija ..nek tebi asad pravi red u drzavi okani se ti onoga sto neznas...

  • sudija

    Covjek pravi red u svojoj drzavi i trebo je za sedam dana da rasturi tu razbojnicku bandu koja ugnjetava drzavu vjekovima.

  • besha

    Reko mu je asad sugavi,da mudzahidi zele formirati islamski emirat u skladu sa serijetom,i ne zele se na tom zaystavit nego povratit cast shama i musimana i ukinuti marionetske drzave koje su formirali francuzi i englezi (sirija,jordan,izrael itd).i pripoiti ih buducem islamskom hilafetu koji je neminovnist i imenovati halifu kao vrhovno tijeli svih muslimana..a to papa i zapad jedva cekaju zar ne

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima