Da li je pijani Poljak namerno ubio šestoro ljudi? (VIDEO)

Poljski mediji prenose da se pijani vozač se posvađao sa ženom, približio pešačkom prelazu i pritisnuo gas. Mladiću ovo nije bio prvi put da vozi pod dejstvom alkohola

  • 1

Neimenovani mladić (26) iz grada Kamien Pomorski u Poljskoj na Novu godinu uleteo je svojim automobilom u pešačku zonu i pri tom udario osmoro ljudi, od kojih je šestoro poginulo. Prema nezvaničnim informacijama, u krvi je imao dva promila alkohola. Premijer Poljske Donald Tusk razgovara danas da ministrima pravde i unutrašnjih poslova o načinima sprečavanja vožnje pod dejstvom alkohola.

Današnji sastanak odgovor je Tuska na događaj u kom je stradalo i dvoje dece koja su zbog povreda smeštana u bolnicu. Među žrtvama su i jedan policajac, njegova supruga i devetogodišnji sin, kao i njihova tri prijatelja. 

Poljski mediji prenose da se pijani vozač se posvađao sa ženom, približio pešačkom prelazu i pritisnuo gas. Mladiću ovo nije bio prvi put da vozi pod dejstvom alkohola.

Poljak (26) koji je izazvao nesreću, već je jednom kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju. Njemu je 2006. godine oduzeta vozačka dozvola na godinu dana. Međutim, ni to ga nije sprečilo da ponovo sedne pijan za volan i uleti u grupu pešaka na severozapadu Poljske.

Vozač je prevezen u treznilište, a policija će ga saslušati pošto je juče i tokom noći bio previše pijan. Posle saslušavanja njegove devojke koja je bila sa njim u kolima, policija ne isključuje mogućnost da je mladić namerno "pokosio" ljude, besan na svoju devojku sa kojom se svađao neposredno pred nesreću.

Slučaj vožnje u alkoholisanom stanju dogodio se u ovoj zemlji i prethodnog meseca kada je jedna pijana 31-godišnjakinja upala svojim vozilom u podzemni pešački prolaz u večernjim satima u centru Varšave, na sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih.

Ministar unutrašnjih poslova Bartolomij Sjenkijevič rekao je da deo problema predstavlja i opšta tolerancija za vožnju Poljaka pod dejstvom alkohola.

Predsednik udruženja žrtava drumskih nesreća u Poljskoj, Januš Popjel, krivi sudove za blagost prema pijanim vozačima.

Pogledajte snimak nesreće:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Me2

    2. januar 2014 | 15:11

    Boze sta ti je zivot....radis brines za svoje porodicu ..strepis za mnogo razloga I onda se nadje pijan nadrogiran magarac I unisti sve u jednoj sekundi ..upropasti zivot roditeljima djeci braci I sestrama...apel svim slabicima ,neka izaberu neki betonski zid ,steta je unistavati drvece I gas do daske !!!koji si ti faktor da unistavas tudje zivote

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA