Srbija po sivoj ekonomiji druga u regionu!

Siva ekonomija čini oko 30 odsto BDP-a Srbije, a prema oceni stručnjaka, za rešavanje tog problema potrebna je oštrija kaznena politika, jačanje kapaciteta Poreske uprave, kao i reforma tržišta rada

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Milisav Petrovic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Milisav Petrovic

    04. januar 2014 | 08:30

    Kako se pomene siva ekonomija gradjani uvek komentarisu da je to jedini nacin za prezivljavanje ogromnog broja stanovnika Srbije. Neko je perfidno plasirao da je siva ekonomija prodaja na kartonskim ulicnim tezgama. Najveca nelegalna ili neformanlna ekonomija je pod plastom zvanicne firme, protiv takvih utajivaca se treba boriti. Da li znate da ima firmi koje zaposljavaju i po nekoliko stotina radnika na crno? Da li znate da turisticke agencije prijavljuju par miliona dinara prometa, cesto imaju promet nekoliko stotina miliona dinara? Kako je moguce da se polovina promenta u pekarskoj industriji obavlja na crno? Ko to ne vidi svakodnevno stotine kamiona sa brasnom, hiljade kombija sa prevozom hleba, silose koji se prazne? Ko to ne vidi stotine visespratnica koje se grade po celoj Srbiji a investitori su fizicka lica, gde se sve obavlja "kes i na ruke"? Ko to u Srbiji ne vidi svaki dan 700 hiljada radnika na crno? Kako eminentni ekonomski strucnjaci kazu da ne moze mnogo da se poveca naplata iz sive zone, samo 10% na godisnjem nivou - hoce reci da se moze naplatiti samo 300 miliona evra, a 2,7 milijarde evra treba ostaviti utajivacima? Ko to ne zeli da se vise od deset milijardi evra robe i usluga uvede u legalan promet? Poznata profesorka sa ekonomskog fakulteta ima odgovor: nema politicke volje!!!

  • Aleksandar stojanovic

    03. januar 2014 | 16:46

    Posle ovih novih zakona ima da bude jos veca ko nebi voleo da ima normalnu platu i da se psveti deci kada dodje sa posla

  • Boki

    03. januar 2014 | 11:04

    Da imaju ljudi gde da rade ne bi se bavili sivom ekonomijom. Ovi sto rade, da imaju vece plate kupovali bi robu po trznim centrima i prodavnicama, a ne na buvljaku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA