SIRIJA: Vehabija koji je pretio Rasimu Ljajiću i Aidi Ćorović ipak živ?

Mirza Ganić je pretio ministru spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasimu Ljajiću i ministru bezbednosti BiH Fahrudinu Radončiću, jer su se zalagali za zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH

  • 27

Nakon što je objavljena vest da je Mirza Ganić (19) vehabija iz Novog Pazara koji je preko Fejsbuka pretio pojedinim medijima i političarima, poginuo u sukobima u Sirijskom gradu Alepu, Ganić je opovrgao ovu vest na svom Fejsbuku.

- Alah vas pomogao, nemam puno vremena... Ja Mirza Ganić nisam poginuo ( iako se ispostavilo da je ta lažna vest obradovala sve nevernike). Hvala Alahu. Braća koja su publicirala su dobila vesti sa profila mog bliskog brata, a taj profil je bio hakovan.

Dovite ljudi. Bilo je u ovome i khajra i sherra (zla). Uglavnom, ja sam još tu, a Allah najbolje zna razlog. Shehadet je postiglo oko 6 ljudi sa nasih prostora. Dovite za njih i za ranjene. Alah vas pomogao. Znam da neki neće odmah poverovati, ali ja sam. Muslimani ne lažu, a kamo li Mudžahidi. Sa osmehom na licu zbog braće i tugom u srcu zbog mene jer sam jos ovde. Mirza Ganić.. Ako mi mozete uciniti uslugu i proširiti ovu vest! - napisao je Ganić na svom Fejsbuk profilu.

Ganić se borio u Siriji od početka sukoba u toj zemlji. Poznat je i po pretnjama koje je uputio doskorašnjoj direktorka NVO Urban-in Aidi Ćorović, iz Novog Pazara.

Ćorovićeva je ranije izjavila da je od Mirze Ganića dobijala ozbiljne pretnje i da joj je slao fotomontaže njenog portreta i leševa iz rata.

Ganić je pretio i ministru spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasimu Ljajiću i ministru bezbednosti BiH Fahrudinu Radončiću, jer su se zalagali za zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA