RUMUNI ZNAJU KAKO: Bivši premijer osuđen na četiri godine zatvora!

Adrijan Nastase (63) je konačnom presudom proglašen krivim da je više puta primio mito, ukupno 630.000 evra, od Irine Ðijanu, u zamenu za rukovodeću funkciju te građevinske preduzetnice u vladi

  • 1

Rumunski Vrhovni kasacioni sud osudio je danas bivšeg premijera te zemlje Adrijana Nastasea na četiri godine zatvora zbog primanja mita. Nastase (63) je konačnom presudom proglašen krivim da je više puta primio mito, ukupno 630.000 evra, od Irine Ðijanu, u zamenu za rukovodeću funkciju te građevinske preduzetnice u vladi, preneo je AFP.

Tužioci su naveli da je Ðijanu platila nekoliko Nastaseovih šoping tura u Kini u periodu od 2002 do 2004. godine.

Za prebacivanje kupljenih stvari u Rumuniju, među kojima nameštaja, bronzanih statua pa čak i plastičnog voća, bilo je potrebno desetak kontejnera. Ðijanu je, kako je rečeno u sudu, takođe platila obnovu dve vile u vlasništvu bivšeg premijera, socijaldemokrate Nastasea, koji je vodio vladu od 2000 do 2004. godine.

Nastase je takođe proglašen krivim za ucenu bivšeg rumunskog konzula u Hongkongu, koji je organizovao šoping ture za bivšeg premijera i njegovu suprugu Danijelu, navodi francuska agencija.

Nastase nije prisustvovao izricanju presude, koja je doneta samo 10 meseci pošto je odslužio prethodnu zatvorsku kaznu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    6. januar 2014 | 19:26

    Da smo mi sredili nasu gospodu kao oni Causeskua danas bi bilo mnogo mirnije! Nebi tuzila drzavu za vilu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA