UDAR NA POLICIJU: Smenjeno 350 korumpiranih turskih policajaca!

Na stotine policajaca je dobilo otkaz ili je premešteno od 17. decembra u Turskoj, u kojoj je veliki broj biznismena bliskih turskoj vladi pritvoreno, uključujući i sinove trojice ministara u kabinetu, koji su odmah podneli ostavke

  • 3

Blizu 350 policajaca je smenjeno prethodne noći u Ankari, što je najveći udar na policiju, od kako su počele smene i hapšenja u Turskoj u okviru velike korupcijske istrage u decembru.

Na stotine policajaca je dobilo otkaz ili je premešteno od 17. decembra u Turskoj, u kojoj je veliki broj biznismena bliskih turskoj vladi pritvoreno, uključujući i sinove trojice ministara u kabinetu, koji su odmah podneli ostavke, prenela je agencija Rojters.

Oko 250 ljudi, uglavnom izvan Ankare, raspoređeno je na dužnosti smenjenih policajaca, koji će preuzeti dužnosti u odeljenjima saobraćajne policije i okružnim policijskim stanicama, javljaju turski mediji, a policija Ankare nije htela da da komentar.

Agencija Rojters je prenela da je turska vlada otpustila noćas u Ankari 350 policajaca, uključujući šefove najvećih odeljenja, kao što su odeljenje za finansijski kriminal, za organizovani kriminal i borbu protiv trgovine narkoticima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA