Posle Perkovića i Zdravko Mustač na slobodi!

Bivši šef Udbe Zdravko Mustač biće na slobodi do eventualnog izručenja Nemačkoj, čije pravosuđe ga zajedno sa Josipom Perkovićem, tereti za učešće u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića

  • 0

Hrvatski Županijski sud u Velikoj Gorici odlučio je da bivši šef Udbe Zdravko Mustač bude na slobodi do eventualnog izručenja Nemačkoj, čije pravosuđe ga zajedno sa Josipom Perkovićem, tereti za učešće u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u blizini Minhena.

Advokat Anto Nobilo rekao je da će odluku o Perkovićevom izručenju doneti vanraspravno veće u Zagrebu, a da onda u roku od tri dana postoji pravo na žalbu Vrhovnom sudu.

Ako advokati ne budu zadovoljni odlukom, postoji i mogućnost ustavne tužbe, a Nobilo je rekao i da su locirani "pravi krivci" ubistva Đurekovića.

Mustač i Perković pritvoreni su po evropskom nalogu za hapšenje koji je u Hrvatskoj stupio na snagu 1. januara, a uručen je Vladi u Zagrebu dan nakon njenog pristupanja EU 1. jula prošle godine.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA