Kimi se na suđenju za paljenje džamije žalio na novinare

U nastavku suđenja za paljenje Bajrakli džamije, protiv vođe navijačke grupe Alkatraz Miloša Radisavljevića svedočili policajci, koji su dva i po sata čekali pojačanje dok su ih demonstrati gađali kamenicama

  • 1

Pojačano policijsko i sudsko obezbeđenje oko Palate pravde i na ulazu u sudnicu obeležilii su prvo pojavljivanje vođe navijačke grupe Alkatraz, Miloša Radisavljevića Kimija, posle njegovog hapšenja i ekstradicije iz Makedonije!

Kimi je na suđenje za paljenje Bajrakli džamije u Beogradu, tokom nereda u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, doveden iz beogradskog Okružnog zatvora, a na optuženičkoj klupi čuvala su ga četvorica sudskih stražara!

U nastavku suđenja vođi Alkatraza i grupi, u kojoj su i njegov otac Rade i brat Marko, svedočili su pripadnici beogradske policijske brigade Nenad Lazarević i Miroljub Kostur. Za razliku od Lazarevića koji se ne seća čak ni da je posle paljenja džamije išao kod istražnog sudije, Kostur je ispričao da su ih huligani te noći žestoko napadali zbog čega su tržili pojačanje:

- Napadali su nas svime, ciglama, kockama, kamenicama, kontejnerima, čak i kuglagerima. Iako su komandiri čete i voda pozvali pojačanje, ono nije stiglo dva i po sata - rekao je Kostur.

Pred početak suđenja, optuženi Radisavljević tražio je od sudije Ivane Ramić da iznese svoje zamerke. On se požalio na pisanje medija:

- Molim novinare da razmotre činjenice pre nego što pišu i napadaju - rekao je Radisavljević.

Beogradska džamija je, inače, zapaljena u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, tokom protesta u prestonici, koji su usledili kao reakcija na nasilje koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu ulica kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili. Demonstranti su polupali prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Suđenje se nastavlja 3. aprila.

(D.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    27. februar 2012 | 15:27

    Prva televizija prica o ubici i mafijasi Luki Bojovicu a drze sliku Kimija o cemu mi da pricamo??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA