IRAK: Ubijeno sedam policajaca

Militantne grupe napale su policijski punkt i usmrtile pripadnike iračke snage bezbednosti, među kojima je i jedan policijski kapetan

  • 1

Najmanje sedam policajaca ubijeno je danas u napadu na jedan policijski punkt severno od iračke prestonice Bagdada, saopštili su policijski i lekarski izvori. Napad se dogodio na auto-putu kod grada Samara, naveli su ti izvori, preneo je AFP.

Među poginulima je i jedan policijski kapetan. Iračke snage bezbednosti su česta meta napada militantnih grupa koje se bore protiv vlade, podsetio je AFP.

Ranije danas, u raketnom napadu iračke vojske, koja je pokrenula ofanzivu protiv islamskih pobunjenika u gradu Ramadiju, ubijeno je 29 ekstremista, saopštilo je ministarstvo odbrane Iraka, dodajući da ofanziva na Faludžu, koja je pod kontrolom pobunjenika, trenutno nije moguća.

U najvećom talasu masovnog nasilja od 2011. godine kada su američke snage napustile Irak, u toku su sukobi regularne vojske i policije sa pobunjenicma pod okriljem Al kaide, koji su zauzeli grad Faludžu i deo oblasti Anbar na severozapadu zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap Bender

    7. januar 2014 | 22:59

    Tako izgleda kada Amerikanci donose demokratiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA