CRNA GORA: Kinezi grade auto-put do Srbije

Kineska kompanija je ponudila Crnoj Gori da za 800 miliona evra izgradi najtežu deonicu puta Podgorica-Kolašin

  • 7

Predstavnici Ministarstva saobraćaja Crne Gore i kineske kompanije "ČČ" počeće pregovore o izgradnji dela auto-puta Podgorica-Kolašin. Reč je o prioritetnoj deonici Bar - Boljare. Pregovaraće se o izradi glavnog projekta o izgradnji, nabavci i ugradnji opreme za taj put.

Portparol Ministarstva saobraćaja, Jelena Raspopović, kazala je da crnogorska strana očekuje da pregovori i administrativne aktivnosti u vezi sa projektom auto-puta budu okončani do kraja januara.

Crnogorski ministar saobraćaja, Ivan Brajović, izrazio je ranije očekivanje da će početak gradnje budućeg autoputa Bar-Boljare, odnosno do granice sa Srbijom, otpočeti u prvom kvartalu ove godine.

Izgradnja deonice od Podgorice do Kolašina, budućeg autoputa Bar-Boljare, poverena je kineskoj kompaniji "ČČ internacional", koja je ponudila da tu deonicu, najtežu na trasi čitavog auto-puta, izgradi za 800 miliona eura kreditom kineske državne Eksim banke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    9. januar 2014 | 12:50

    Sve grade....samo Srbija krpi!

  • Ja

    9. januar 2014 | 15:35

    Kinezi su posten svet

  • Gastarbajter

    9. januar 2014 | 13:56

    E nikada vise kod komsinica ne idem i bas me zanima taj auto-put i sta oni grade.....ej....kinezi prave auto-put....ako traje kao i sve sto nam prodaju bice veselo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA