Filmovi o srpskim herojima čekaju pare!

U Srbiji se još ne zna na koje će sve načine tokom 2014. zvanično biti obeležen vek Prvog svetskog rata. Ristovski: Ne odustajem od filma "Čarape kralja Petra". Kusturica najavio dokumentarac o ratu, Bjelogrlić bi da snima film o Nemanjićima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Veljko Živković

    10. oktobar 2015 | 17:23

    Коначно добијамо серију о Немањићима! Ја бих изабрао Танасија Узуновића или Воју Брајовића или Микија Манојловића као Стефана Немању, Растка Лупуловића или Светозара Цветковића или Ирфана Менсура као Светог Саву, Пеђу Бјелца или Бранислава Трифуновића као Краља Стефана Првовенчаног, Вука Костића или Сергеја Трифуновића као Вукана Немањића, Предрага Ејдуса или Богдана Диклића као Краља Милутина, Миодрага Кривокапића као Краља Стефана Дечанског, Војина Ћетковића или Жарка Лаушевића или Бранимира Поповића као Цара Душана, Милоша Биковића или Гордана Кичића као Цара Уроша у серији о Немањићима! Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман “Чарапе Краља Петра”. Витезовићев роман је и објављен на осам језика - италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперанту. Снимање “Чарапе Краља Петра” у филму и ТВ серији Лазара Ристовског треба да буде ове године. Уз Лазара Ристовског у улози Краља Петра I Карађорђевића треба да играју: Ивана Жигон у улози Макрене Спасојевић, Никола Ранђеловић у улози Маринка Спасојевића, Предраг Смиљковић у улози Николе Пашића, Аљоша Вучковић у улози Војводе Радомира Путника, Бранко Јеринић у улози Војводе Степе Степановића, Душан Голумбовски у улози Лазара Пачуа, Дејан Јелача у улози Регента/Краља Александра I Карађорђевића, Бојан Димитријевић у улози Принца Ђорђа Карађорђевића, Бранимир Брстина у улози Кнеза Арсена Карађорђевића, Предраг Милетић у улози Пуковника Кнежевића, Ирфан Менсур у улози Илије Ђукановића, Слободан Бода Нинковић у улози Генерала Павла Јуришића Штурма, Сергеј Трифуновић у улози Димитрија Туцовића, Владимир Цвејић у улози Војводе Војислава Танкосића, Михаило Јанкетић у улози Краља Николе I Петровића Његоша, Лепомир Ивковић у улози Сердара Јанка Вукотића, Небојша Кундачина у улози Јована Дучића, Дубравка Мијатовић у улози Принцезе Јелене Карађорђевић-Романов, Тихомир Станић у улози Кнеза Павла Карађорђевића, Богдан Диклић у улози Доктора Симоновића, Југослава Драшковић у улози Исидоре Секулић, Љубомир Бандовић у улози Цара Николаја II Романова и многи други. Филм и серија ће бити приказани 2017. године. Филм и серија “Чарапе Краља Петра” биће најгелданији у свим регионима. Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе њеног сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела. Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10 или 15 епизода. Снимање филма и серије ће почети крајем 2015. године. Биће снимани у Србији, Русији, Албанији, на Крфу, Паризу и Солуну.

  • НиколаНС

    15. februar 2014 | 15:26

    Ако Влада Србије има иоле образа за ове пројекте се паре морају наћи. И то у неограниченом износу, како би пројекти били представљени целом свету уз жестоку медијску кампању.

  • Т.М.

    11. januar 2014 | 11:21

    Финансирају се и у културу сврставају разне гадости типа "Српски Филм" или "Шишање" а пара нема за нешто што приказује Србију у лепше и успут и истинитом светлу а примера из наше историје је много!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA