Španska princeza Kristina svedoči na sudu

- Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu - navodi se u saopštenju njenih advokata

  • 2

Ćerka španskog kralja, princeza Kristina, neće se žaliti na sudsku presudu kojom joj je naloženo da svedoči zbog optužbi za utaju poreza i pranje novca.

Ona će se pojaviti na sudu u Palma de Majorki, objavili su njeni advokati.

- Njeno visočanstvo se odreklo prava na žalbu i dobrovoljno će se pojaviti na sudu -  navodi se u saopštenju njenih advokata.

Kako javljaju španski mediji, njeni advokati su rekli da bi žalba samo "produžila proces i nepravednu situaciju u kojoj se našla zbog ovog sudskog postupka".

Oni su kazali da princeza "nema šta da krije pred sudom ni pred španskim društvom", budući da je negirala umešanost u nezakonite aktivnosti.

Zato je "odlučila da se odrekne prava na žalbu koje joj je, kao građanki, zagarantovano ustavom i da se dorbovoljno pojavi pred sudom kada bude određen datum".

Princeza Kristina biće prvi srodnik kralja Španije koji se ikada pod optužbom pojavio pred sudom.

Pozivanje princeze u sud povezano je sa poslovnim aferama njenog supruga Injakija Urdangarina koji se nalazi pod istragom za proneveru novca iz javnih fondova.

Urdangarin, bivši profesionalni rukometaš i reprezentativac Španije, osumnjičen je da je zajedno sa poslovnim saradnicima utajio više od šest miliona evra, koje je sa računa fondacija prebacio na račune privatnih kompanija.

Sumnja se da je u aferi koja je snažno potresla imidž kraljevske porodice, Urdangarin iz fondova naplaćivao nepostojeće usluge i tako punio privatne račune, ali je on demantovao takve optužbe.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    11. januar 2014 | 16:09

    Umesto da se nalazi na optuženičkoj klupi. Pa da ona je plave krvi, kraljevske.

  • Prof.Biologije

    13. januar 2014 | 12:33

    Kakav sud, pricezama je sve dozvoljeno, one su besmrtne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA