BURA NA TURSKOJ KALDRMI: Desetine hiljada na ulicama protiv Erdogana (FOTO)

Turskog premijera je u Ankari, na Trgu Sihije, dočekalo na hiljade demonstranata, koji su uzvikivali "revolucija će počistiti smeće" i "svi su oni lopovi". Neki od učesnika delili su okupljenima lažne dolare sa Erdoganovom slikom

  • 8

Desetine hiljada Turaka protestovali su danas na ulicama Ankare protiv vlade premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koja je već uzdrmana zbog istrage o korupciji.

Erdogana, koji se vratio u zemlju posle višednevne turneje po Aziji, na Trgu Sihije dočekalo je oko 20.000 demonstranata, koji su uzvikivali "revolucija će počistiti smeće" i "svi su oni lopovi".

Neki od učesnika protesta delili su okupljenima lažne dolare sa Erdoganovom slikom, preneo je AFP.

Korupcionaški skandal u Turskoj izbio je sredinom decembra, kada je uhapšen veliki broj poslovnih ljudi bliskih turskoj vladi, uključujući sinove trojice ministara.

Ministri su smesta podneli ostavke, a Erdogan je narednih dana smenio polovinu svog kabineta.

Turski premijer je rekao da politička kriza predstavlja zaveru protiv budućnosti i stabilnosti zemlje i optužio je "neke struje u inostranstvu" da kuju zaveru da ga svrgnu s vlasti.

Erdogan je ranije rekao da iza kampanje protiv njega stoji pokret "Gulen" islamskog teoretičara Fetulaha Gulena, koji živi u samonametnutom egzilu u SAD od 1999. godine i čiji sledbenici se nalaze na visokim položajima u turskom sudstvu i policiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    11. januar 2014 | 23:59

    Dodajte malo GAS,bolje gori! Najlepsa vest u Novoj 2014! Samo napred ne zaustavljajte se do raspada !Ispunite sva prorocanstva.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Speedy

    12. januar 2014 | 00:32

    @Np Erdogan je poreklom Jermen, a Turska je Americka kolonija!Doba sultana je davno proslo, imas Sulejmana na tv, pa gledaj!

  • Demokratija

    12. januar 2014 | 00:07

    Jos malo pa stizem kod vas!!! Ako bude gužve na putu eto me iz vazduha!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA