ZNA SE GDE JE: Optuženi za ubistvo Ćuruvije živi u Tanzaniji, organizuje lov za turiste!

Miroslav Miki Kurak izuzetno je uspešan u novom svom pozivu. Lovi krokodile, bivole, krokodile, nilske konje i divlje mačke, a radi u firmi "Wildtanzaniatrails" (Divlje staze Tanzanije) sa sedištem u Dar es Salamu

  • 10

Miroslav Miki Kurak, koji je prema optužnici Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal neposredni izvršilac ubistva Slavka Ćuruvije, već osam godina se nalazi u Tanzaniji, gde se bavi organizacijom lova na divlje zveri!

Prema nekim informacijama, radi u firmi "Wildtanzaniatrails" (Divlje staze Tanzanije) sa sedištem u Dar es Salamu.

Na internet stranici www.huntineurope.com nalazi se čitava galerija slika Kuraka, koji je, prema onome što se može videti na sajtu, izuzetno uspešan u novom svom pozivu. Lovi krokodile, bivole, krokodile, nilske konje i divlje mačke.

Kurak je član i Nacionalnog udruženja lovaca u Tanzaniji, na čijem se sajtu nalazi zajedno sa ostalim članovima ovog udruženja.

Miroslav Kurak je početkom devedesetih godina bio policajac, pripadnik javne bezbednosti. Kasnije prelazi u RDB, ali je znatno pre Romića napustio tajnu službu. Potom se jedno vreme bavio ugostiteljstvom, navodno je u mesecima po završetku bombardovanja 1999. godine bio suvlasnik noćnog kluba „Sanset" u hotelu „Metropol" u Beogradu.

Ovaj klub je važio za mesto u koje su veoma različito posećivali biznismeni, ali i članovi diplomatskog kora u Beogradu. On je dospeo uz žižu javnosti nakon velikog požara koji se desio na poslednjem spratu ovog hotela, koji su koristili zaposleni u pomenutom klubu. Prema zvaničnoj verziji, do požara je došlo zbog neispravnih instalacija.

Zanimljivo je da je policija nekoliko dana pre požara na poslednjem spratu "Metropola" pronašla veliku količinu oružja, a protiv četiri osobe koje su koristile te prostorije podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog držanja i nošenja oružja.

Tokom svedočenja u Specijalnom sudu, svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi izneo je podatak da su Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević planirali da ubiju Kuraka i Romića, a da su na njihovom praćenju radila braća Miloš i Aleksandar Simović.

Prema Milenkovićevim rečima, Kurak i Romić su primetili "pratnju" i potom uspostavili kontakt s Ulemekom i Spasojevićem. Milenković je naveo da ne zna šta je bio motiv da se oni ubiju i zašto su posle razgovora s njima Ulemek i Spasojević odustali od ubistva.

Ubice su u Slavka Ćuruviju s leđa ispalile 17 hitaca. Nalogodavci i izvršioci likvidacije do danas, skoro 11 godina posle zločina, nisu pronađeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA