NAPULJ: Vlada šalje vojsku da reši problem ekološke mafije

Područje severno od Napulja nazvano je "trougao smrti" i u ovoj zoni decenijama se već odlaže toksični otpad otkako su pripadnici mafijaške organizacije Kamora počeli da se bave ovim poslom tokom 80-ih godina prošlog veka

  • 0

Italijanska vlada se danas dogovorila da pošalje vojsku kako bi se izborila sa mafijom koja je, kako tvrde, odgovorna za ilegalno odlaganje tona toksičnog otpada oko Napulja u zoni nazvanoj "trougao smrti".

Vojska može da bude raspoređena "kako bi na najefikasnij način rešila problem ekološke mafije u području između Napulja i Kazerte", saopštio je zvaničnik ministarstva odbrane Ðoakino Alfano, preneo je AFP.

Područje severno od Napulja nazvano je "trougao smrti" i predstavlja sumoran prizor, navodi francuska agencija.

Grupe za očuvanje životne sredine saopštavaju da bi toksični otpad mogao da ugrozi milion i po ljudi koji žive u provincijama oko Napulja i Kazerte.

U ovoj zoni decenijama se već odlaže toksični otpad otkako su pripadnici mafijaške organizacije Kamora počeli da se bave ovim poslom tokom 80-ih godina prošlog veka, podseća AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA