Žene i deca najčešće žrtve trgovine ljudima u Srbiji

Najveći broj žrtava povezan je sa seksualnom eksploatacijom, ali su zabeleženi slučajevi trgovine zbog prisilnog rada, prosjačenja, kriminala i ilegalnog usvajanja

Komentari

  • Vendetta

    16. januar 2014 | 18:13

    Sve ide ili u Nemacku ili Svajcarska!

  • Revolucionar

    16. januar 2014 | 10:14

    Zorice ne lupetaj, trgovina ljudima je veliki problem ali u Srbiji to nije tako alarmantno.

  • Zorica

    16. januar 2014 | 09:23

    U Srbiji su najviše ugroženi Romi gdje se na njih vrši protjerivanja, napade, omalovažavanje. Ljudsko pravo u Srbiji za Rome e dovedeno ispod dna. Zlostavljanje djece od strane roditelja je svakodnevno. Pored toga što roditelji zapostavljaju i zanemaruju svoju djecu društvo se još gore ponaša prema njima, gdje ih prisiljava da se bavi prostitucijom, da krade. Takva su djeca nedužna dobila etiketu. Nasilje tek nad ženama je katastrofalno, gdje na najmonstruozniji i svirep način bude prebijena, silovana, prisiljena se prodaje. I takva žena od ljudi u Srbiji dobije etiketu a žrtva je. Problem je taj što muškarci koji ističu o natalitetu ne skoče i ne zaštite djecu i ženu kada vide da netko maltretira dijete i ženu, već okreću glavu i begaju i još nasilnika podržavaju. Statistike su poražavajuće u Srbiji o trgovini žena, djeca a posebno o prisiljavanju na seks.

    • 16. januar 2014 | 11:08

      ema

      @Zorica

      GRETA je istakla da pozdravlja napore srpskih vlasti u oblasti međunarodne saradnje, pozivajući ih da je i dalje razvijaju, kao i da unaprede položaj Roma u Srbiji,,opet romi,znate li vi koliko Srba zivi gore od njih,zasticeni su u Srbiji kao beli medvedi,,,a stalno nas prozivaju zbog njih,zasto ih onda i Francuzi proteruju,ruse im naselja od kartona,zasto im oni ne obezbede sve nego i kod njih prose po ulicam,,prave kuce ispod mostova,od kartona,,gde je ta njihova jednakost,demokratija,!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA