PRETNJE: Guverner Centralne banke Grčke dobio kovertu s mecima

- Pismo je bilo adresirano na guvernera. Odmah smo obavestili policiju - izjavio je neimenovani zvaničnik Centralne banke Grčke

  • 0

Guverner Centralne banke Grčke Jorgos Provopulos primio je poštom kovertu sa dva metka i pretećim pismom, saopštila je danas policija.

Kovertu guverneru Provopulosu uputila je grupa pod nazivom "Narodni kaznioci", koja je ranije bila nepoznata, navodi se u saopštenju, bez drugih detalja.

- Pismo je bilo adresirano na guvernera. Odmah smo obavestili policiju - izjavio je neimenovani zvaničnik Centralne banke Grčke, a prenosi Rojters.

Još jedan koverat sa dva metka poslat je, u međuvremenu, jednom istaknutom grčkom novinaru, saopštila je policija.

Bombaški napadi manjih razmera na policiju, političare, biznismene i novinare su česti u Grčkoj, a u poslednje vreme povećan je broj oružanih napada usred rastućeg gneva javnosti na bogatu elitu, koju grčki građani krive za dužničku krizu u kojoj zemlja grca.

Prošle nedelje je jedan tužilac podneo tužbe protiv 25 privrednika i zvaničnika nekadašnje državne "Helenik Postbank" zbog sumnjivih kredita koje je ta banka neosnovano odobrila od 2008. do 2012. godine.

Prošlog meseca su neidentifikovani napadači otvorili vatru iz "kalašnjikova" na rezidenciju nemačkog ambasadora u Atini, a u tom napadu niko nije povređen, podseća britanska agencija.

Godine 2013. godine, malo poznata grupa pod nazivom "Kritska revolucija" poslala je slično pismo u koverti u kojoj se nalazio i metak ministru finansija Janisu Sturanarasu, kao upozorenje zbog planiranih gubitaka nepokretnosti zbog propalih hipoteka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA