Bogoljub Karić kao beba u "Borbi" 1954. godine

Povodom rođendana Bogoljuba Karića, na njegovoj fan strani na Fejsbuku, objavljena je fotografija lista Borba iz 1954. godine u kojoj se vide čestitke porodici na rođenju četvrtog deteta koje su uputili maršal Tito, Kralj Petar II, Nikita Hruščov, kao i mnogi drugi zvaničnici tog doba

  • 18

Na zvaničnoj Fejsbuk fan strani Bogoljuba Karića, povodom njegovog rođendana, objavljena je fotografija naslovne strane novine "Borba", iz 1954. godine, na kojoj se u gornjem desnom uglu vidi čestitka upućena porodici Karić na rođenju njihovog četvrtog sina Bogoljuba.

Sliku prati tekst o tome ko je sve te davne godine čestitao rođenje četvrtog deteta Karića. Među najistknutijim su čestitke maršala Tita, Kralja Petra, Nikite Hruščova, ali i mnogih drugih poznatih ličnosti iz tog vremena.

- Pre tačno šezdeset godina, na naslovnoj strani vanrednog izdanja Borbe, objavljen je tekst u kome piše da je ugledna porodica Karić iz Peći dobila i četvrtog sina. Srećni roditelji, Danica i Janićije, odlučili su da bebi daju ime Bogoljub, pošto je rođen uoči Bogojavljenja. Vest o rođenju brzo se pročula zemljom, pa je među prvim čestitkama pristiglim na adresu Karića bila ona iz kabineta predsednika Jugoslavije.

"U svoje i Jovankino ime, čestitam vam rođenje i četvrtog sina, budućeg čuvara granice naše države i njene nezavisnosti", pisalo je u čestitki maršala Tita.

U ime jugoslovenske kraljevske porodice, bračnom paru Karić čestitao je Kralj Petar II, a stiglo je i nekoliko čestitki od svetskih državnika. Tadašnji premijer Britanskog Kraljevstva Klement Atli, zatim američki predsednik Dvajt Ajzenhauer, kao i šef Sovejtskog saveza Nikita Hruščov poželeli su novorođenčetu dobro zdravlje.

Ponosnim roditeljima, rođenje malog Bogoljuba čestitao je i tadašnji predsednik susedne Albanije Enver Hodža - napisano je na Fejsbuk strani Bogoljuba Karića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    17. januar 2014 | 23:56

    Koji je ovo trip...

  • Vozd

    17. januar 2014 | 23:44

    Kad ono se rodi bitanga i probisvet koji obruka oca i majku.Dal ima za gazda Miska nesto neka cestitka od barona Minhauzena.

  • Gogi

    18. januar 2014 | 00:37

    To mora da je neka montaza iz photoshopa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA