A MISLILI STE DA JE VAŠ RAČUN VELIKI: Nišlijki za struju došlo 1.700.000 dinara! (FOTO)

Devojka je na Fejsbuku postavila sliku računa sa neverovatnim izveštajem o potrošnji električne energije i dugom koji je prikladniji za malu fabriku, a ne domaćinstvo koje se greje na ugalj

  • 19

Elektroprivreda Srbije građanima je u decembru greškom dostavila nezapamćeno visoke račune za struju, pa je tako jedna Nišlijka na društvenoj mreži Fejsbuk postavila sliku svog duga koji iznosi neverovatnih 1.693.429 dinara. Ta potrošnja može se meriti sa nekom fabrikom ili omanjom elektranom.

- Interesantno je da je u računu naznačeno da sam potrošila u zelenoj 408, u plavoj 1459 a u crvenoj zoni čak 98131 kW, (mislim da ni dve fabrike ne mogu potrošiti tu kolicinu električne energije za mesec dana, a takođe mislim da ni jedna omanja elektrana ne može proizvesti za naznačeni period tu količinu električne energije), a živim u privatnoj kući i grejem se na ugalj - napisala je Nišlijka na Fejsbuku.

Ona je sarkastično citirala EPS navodeći da je "verovatno kriv Sveti Nikola" i zaključila da je nemoguće da nije bilo greške u decembarskim računima.

Podsetimo, Elektroprivreda Srbije je tek danas priznala grešku u obračnima struje za decembar i navela da građani koji nisu potrošili ono što im je naplaćeno imaju pravo da traže povraćaj novca i kamate na preplaćeni deo.

Ministar energetike Zorana Mihajlović je izjavila da će ministarstvo na čijem je čelu iskoristiti sve zakonske mogućnosti i sa Regulatornom agencijom za energetiku dodatno proveriti da li je sve u redu sa decembarskim računima za struju i gas.

- U slučaju da se ispostavi da EPS nije nešto uradio kako treba, ljudi će snositi posledice zbog toga, a moguće su i smene - rekla je Mihajlović.

Osim provere ispravnosti računa za struju i gas i da li oni odgovaraju stvarnoj potrošnji, predmet dodatne kontrole biće i kvalitet gasa koji se isporučuje kupcima, ukazala je Mihajlović, dodajući da će sve biti poznato za najkasnije mesec dana.

Mihajlović je dodala da ne misli da je bilo namere da postoji greška, ali je vrlo moguće da se ona javila u obračunima i to ne od strane EPS snabdevanja, već od onih koji su očitavali brojila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aplio

    18. januar 2014 | 16:38

    Treba da ih tuži za stres koji je doživela kad je videla račun!

  • vlada

    18. januar 2014 | 16:36

    Kad bude otišla na šalter, "ljubazna" šalteruša će joj reći - "morate da platite", toliko ste vi ustvari potrošili

  • ToXic

    18. januar 2014 | 16:24

    Teske lopurde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA