Julija Timošenko podržala demonstrante u Kijevu (FOTO)

- Zaštite Ukrajinu i ničega se ne plašite. Ukrajinu nema niko drugi da brani do vas. Vi ste heroji - rekla je bivša premijerka Ukrajine povodom protesta koji u toj zemlji traju skoro dva meseca, a koji su izazvani odlukom predsednika Janukoviča da zamrzne odnose sa EU i okrene se Rusiji

  • 3

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko koja se nalazi u zatvoru, podržala je danas demonstrante koji su se sukobili sa policijom u Kijevu, rekavši da bi bila s njima da može.

- Zaštite Ukrajinu i ničega se ne plašite. Ukrajinu nema niko drugi da brani do vas. Vi ste heroji -rekla je Timošenko u izjavi koju je prenela njena portparolka za AFP.

Timošenko je rekla da je sloboda vredna borbe i da bi sada bila uz demonstrante, da je na slobodi.

Protesti, izazvani odlukom predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča da zamrzne odnose sa EU i okrene se Rusiji, već gotovo dva meseca potresaju Kijev i druge ukrajinske gradove, a dodatno ih je podstaklo oštro reagovanje policije.

Masovni protesti u Kijevu pretvorili su se juče u sukobe sa policijom, nakon što se oko 200.000 demonstranata okupilo u centru Kijeva, uprkos novim kontroverznim zakonima kojima se ograničava pravo na protest.

Policija je upotrebila šok bombe, suzavac i vodene topove na tempereturi od minus sedam stepeni Celzijusa.

Prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova u neredima u ukrajinskoj prestonici povređeno je najmanje 70 pripadnika bezbednosnih snaga, od kojih je 40 smešteno u bolnice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA