Bolnica u Vrbasu ne prima decu

- Angažovanje pedijatara iz DZ za rad u bolnici je prekinuto jer RFZO odbija da im obezbeđuje zarade, nego tu obavezu prebacuje na bolnicu, koja nema novca za ovu uslugu - kaže pomoćnik direktora bolnice u Vrbasu Miodrag Šoškić

  • 5
Dečija bolnica Foto: Telegraf

Dečje odeljenje Opšte bolnice u Vrbas ostalo je bez pedijatara, pa ne prima pacijente na stacionarno lečenje, prenose Novosti.

Odeljenje radi samo pre podne radnim danima, a vikendima i praznicima je zatvoreno. Bolnici su za normalno funkcionisanje potrebna četiri pedijatra. Za rad na Dečjem odeljenju angažovan pedijatar u penziji dr Srđan Stokuća jer su iz bolnice otišla tri pedijatra, a dr Mirjana Vujičić Pejčić je na bolovanju.

Miodrag Šoškić, pomoćnik direktora bolnice u Vrbasu, zadužen za pravne i opšte poslove, ističe da je u vrbaskoj bolnici, u kojoj se leče pacijenti iz sedam opština Bačke - Vrbasa, Kule, Srbobrana, Bečeja, Bačke Palanke, Bača i Malog Iđoša, stalno otvoren konkurs za pedijatra, ali se niko ne javlja.

- Angažovanje pedijatara iz DZ za rad u bolnici je prekinuto jer RFZO odbija da im obezbeđuje zarade, nego tu obavezu prebacuje na bolnicu, koja nema novca za ovu uslugu. Menadžment bolnice se povodom toga obraćao i Vladi Vojvodine, kao osnivaču i Ministarstvu zdravlja, ali nije bilo efekta. Ovih dana uputili smo još jedan dopis na adresu RFZO, podsetilvši na odredbu Zakona o zdravstvenoj zaštiti da ugovor o dopunskom radu može da se zaključi ako za pružanje usluga ne može drukčije da se obezbedi odgovarajući kadar - kaže Miodrag Šoškić.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kom

    20. januar 2014 | 23:56

    Alo bre?!

  • Marina

    21. januar 2014 | 00:50

    A tako je i u ostalim balkanskim drzavama, pa umesto inteligentni i obrazovani ljudi da vode ove nase drzave, zajedmo resavaju probleme i pomazu se, mi dopustamo primitivnim kavgadzijama da seju mrznju

  • Marina

    21. januar 2014 | 00:46

    Banana drzava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA