Poslodavci podržali ministra Radulovića!

- Očekujemo od ministra privrede Saše Radulovića da ne posustane i da nastavi sa svojim radom na uređenju poslovnog okruženja. Potezi Ministarstva privrede na promeni četiri sistemska zakona opravdani su i neophodni - navode poslodavci

  • 18

Unija poslodavaca Srbije zatražila je hitno usvajanje postojećih izmena četiri sistemska zakona - o stečaju, o planiranju i izgradnji, o radu i o privatizaciji.

- Očekujemo od ministra privrede Saše Radulovića da ne posustane i da nastavi sa svojim radom na uređenju poslovnog okruženja. Potezi Ministarstva privrede na promeni četiri sistemska zakona opravdani su i neophodni - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, postigli su juče dogovor sa članovima kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta o tome da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciju i stečaju rešavaju socijalnim dijalogom vlade, sindikata i poslodavaca.

To je dogovoreno nakon pritisaka sindikata da iz procedure budu povučene izmene ta tri zakona.

Unija poslodavaca ističe da je nakon tog sastanka ostala pri stavu da je neophodno hitno usvajanje predloženih izmena četiri važna sistemska zakona - o stečaju, o planiranju i izgradnji, o radu i o privatizaciji.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata-Nis

    21. januar 2014 | 15:08

    Normalno da ce poslodavci da ga podrze kad je ovaj zakon pravljen za njih,a radnike ko sisa oni su potrosacka roba.

  • Zoran

    21. januar 2014 | 15:12

    Pa naravno da ga podrzavaju...da bi mogli jos vise da nas jasu....strasno

  • G-Man

    21. januar 2014 | 15:50

    Ja ocekujem njegovu ostavku, posto je rekao tako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA