Radnici iz Sočija doputovali na beogradski aerodorm (FOTO)

Radnike iz Sočija pratili su predstavnici srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a u njihovom oslobađanju iz ekstradicionog pritvora u Sočiju posredovao je ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić sa saradnicima

  • 9

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" večeras oko 21.40 sati specijalnim čarter letom iz Sočija doputovala su 123 radnika iz Srbije i BiH, koji su u Sočiju bili u ekstradicionom pritvoru jer nisu imali radne dozvole.

Radnike su dočekali njihova rodbina i prijatelji, a mnogobrojnim novinarima su radnici u kratkim izjavama posvedočili da su bili zloupotrebljeni, da su radili maltene svaki dan u nedelji, a za to nisu bili uopšte ili veoma malo plaćeni.

Radnike iz Sočija pratili su predstavnici srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a u njihovom oslobađanju iz ekstradicionog pritvora u Sočiju posredovao je ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić sa saradnicima.

Za sve putnike iz Sočija, koji večeras ne budu mogli da nastave put do svojih gradova u Srbiji i BiH, obezbeđen je smeštaj u hotelu "Slavija" u Beogradu, gde će prenoćiti, a sutradan nastaviti put.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivkarik

    21. januar 2014 | 23:25

    samo da se zna, Rusija sa ovim nema nista, vec je Srbija svoje ljude prevarila!!!

  • armani

    22. januar 2014 | 00:39

    Eeee koliko ima sto rade na crno u Eu jeste li culi da nisu dobili pari jos i krivite ove sto se borili za svoj hleb sram vas bilo nisu prodali drogu radili posteno ako je tako jaka rusija oni ne bi ni usli tsmo nikako na crno sve prevaranti

  • Burduš

    22. januar 2014 | 00:36

    Neznam da li sam propustio ali nikada nigdje nisam procitao da su Americki radnici prevareni, austrijski, njemacki, francuski nigdje i nikada samo nasi prevareni e pa nije tako. Nasi su radnici htjeli da prevare drzavu rusiju kao sto varaju srbiju citavog vijeka i kao sto vidimo iz prilozenog Rusija nije Srbija. Niko njih nije prevario osim oni sami sebe. Sto prihvatas posao ako nisi prijavljen. Da li si razmisljao dok radis na crno da ako pogines ili se onesposobis ko ce hraniti tvoju djecu. Da li razmisljas o tome da varas sve oko sebe stim sto nisi prijavljen, kao npr. Zdravstveno, Finansijsku, penzijsko, Socijalno. Te ustanove tebi placaju dok nemas posla a kad imas posla ti neces da se prijavis da nebi njima uplacivao pa ko je ovde lud??? Radnici su ti koji varaju a nisu oni prevareni nemojmo se varati. Da si ti bio prijavljen i imao radnu dozvolu i ugovor, nema toga da tebe prevari. Toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA