NIJE IMALA PARA ZA LEČENJE: Pronađena majka koja je ostavila bolesno dete u bolnici

Trudnica je pobegla iskočivši kroz prozor bolnice u Prokuplju i ostavila svoje trogodišnje dete. Lekari su primetili da je dete samo tek kada je počelo da plače i doziva majku. Policija ju je pronašla i vratila u bolnicu

  • 5

Trudnica Đ. M. (30) iskočila je kroz prozor infektivnog odeljenja opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju i pobegla, zato što nije imala novca da plati lečenje svog deteta. Ona je svog sina (3), ostavila samog i bolesnog u bolnici.

Đ. M. su pripadnici policijske uprave u Prokuplju pronašli na autobuskoj stanici, odakle je pokušavala da pobegne, piše portal "Južna Srbija". Ona je tek nakon dužeg ubeđivanja sa policijom pristala da se vrati kod svog prvorođenog trogodišnjeg sina M. T. od koga je juče pobegla i ostavila ga u bolnici bolesnog i potpuno samog.

- Trudnica je pobegla jer nije imala novca da plati lečenje svog deteta, s obzirom na to da nije zdravstveno osigurano. Još nije pokrenut postupak za oduzimanje deteta, a Centar za socijalni rad radi na tome da se materijalna situacija, ali i zdravstveno osiguranje dece i cele porodice reguliše - izjavila je Slađana Aleksić, socijalna radnica koja vodi ovaj slučaj, i dodala da će postupak biti pokrenut ukoliko se nastave ovakvi ili slični problemi.

Portparolka opšte bolnice "Dr Aleksa Savić", Irena Kovačević, kaže da majka, od kako je vraćena kod svog trogodišnjeg deteta skoro i da ne govori, a od nje je "jako teško uzeti bilo kakve podatke". Dete se sada oseća bolje i uskoro će biti pušteno na kućno lečenje. Kovačevićeva je potvrdila da ni dete ni majka nisu zdravstveno osigurani, pa će sav trošak snositi porodica ili Centar za socijalni rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saraji

    22. januar 2014 | 12:03

    Sta rade socijalni radnici.. Ona nije pobjegla sto ne voli dijete, nego radi bjede.. U bolnici bi imalo sta da jede... Sramota... ustanovu kao sto su socijalne sluzbe da vise ne brukaju svoju zemlju. Sta cekaju u ovom slucaju... Da optuze majku za nebrigu, tako da sa sebe skinu odgovornost...

  • Ševarice

    22. januar 2014 | 12:03

    I vratili je na infektivno?!

  • INFEKTIVNO

    24. januar 2014 | 20:39

    Ko jos prima trudnicu na infektivno odeljenje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA