PRELOMIO: Vučić predložio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora! (FOTO)

- Došlo je vreme da da polažemo račune i proverimo kredibilitet i zato ću ja sutra predložiti da idemo na izbore. Mnogo smo dobrog posla napravili, a možemo bolje i brže u budućnost - kazao lider SNS

  • 90

Srpska napredna stranka na vanrednoj izbornoj skupštini u beogradskom centru "Sava" bira novo rukovodstvo stranke, a jedini kandidat za lidersku poziciju je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.

On je na početku skupšti rekao da će sutra predložiti raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

- Došlo je vreme da da polažemo račune i proverimo kredibilitet i zato ću ja sutra predložiti da idemo na vanredne izbore. Mi nećemo da se držimo za fotelje i vlast kao drugi - poručio je lider SNS, pa nastavio:

- Mnogo smo dobrog posla napravili i to je jedan od ključnih razloga, jer mislimo da možemo bolje i brže u budućnosti - istakao je on.

Vučić je kazao da očekuje najtežu i najprljaviju kampanju do sada, i to od strane političkih protivnika, uz napomenu da će odgovor SNS da bude "skroman, uz uverenje da će građani umeti da prepoznaju pravičnost, volju u budućnost i da će imati poverenje u naš rad".

- Mislim da je najvažnije da pokažemo da se razlikujemo od svih drugih na političkoj scene - rekao je Vučić i dodao:

- Nemojte da im uzvraćate istom merom, uzvraćaćemo im pristojnim rečima, jer Srbija za koju se zalažemo je normalna, pristojna, uređena zemlja. Odgovorićemo im našim idejama, a da li ćemo dobiti podršku naroda to cemo da sačekamo da vidimo.

Istakavši da je SNS postigla najveće uspehe koje je jedna stranka ostvarila od uspostavljanja višestranačja, Vučić je najavio da je u narednom periodu najvažnije da Srbija postigne još veće uspehe, a da stranka može "da ima i nešto slabiji rezultat".

Na početku obraćanja na izbornoj skupštini stranke lider SNS je podsetio da je sa EU trasiran put u budućnost, ali i da sada moraju da se obave neophodne ekonomske i društvene reforme, a Srbija da se postavi na zdrave noge.

- Početak pregovora je za nas bio istorijski dan, za mnoge u Srbiji koji su govorili da će im to biti istorijski dan, valjda zato što smo mi za to zaslužni sa našim koalicionim partnerima, odjedanput to nije bio više istorijski dan. Za neke je izvesni Ðura slinavi ili Ðole slinavi bio mnogo važniji od otvaranja pergovora sa EU - rekao je Vučić i dodao da je za SNS sada važno da nastavi da radi jače, snažnije, sa većim i boljim kapacitetom.

Da bi se u narednom periodu živelo bolje, kako je dodao, moraju se odlučno reformisati država i društvo i doneti odgovarajući zakoni, izvrštiti reforme javnog, penzionog zakonodavstva...

- Ali, moraju se dogoditi i promene u SNS, jer najteže će nam biti da promenimo sopstvene navike. Konačno je završen spisak za smenu različitih direktora - rekao je Vučić i najavio da će SNS umesto onih koji voze skupe automobile koje nisu mogli da zarade, morati da pronađe druge "koji će biti posvećeniji građanima Srbije, a ne sopstvenom blagostanju".

On je najavio da će na današnjoj skupštini biti predložene neke promene, da će biti osveženo Predsedništvo stranke, jer su potrebni veliki rezovi.

- Biće novih imena, ali ono što je važno, to je činjenica da će u narednom periodu umesto zauzimanja ili osvajanja vlasti naš posao biti da razmišljamo isključivo o narodu - istakao je Vučić.

To je, ocenio je, i do sada bio posao većine članova stranke, ali se deo bavio i time kako da se dočepa fotelja.

- To ćemo konačno da prekinemo - rekao je Vučić izvinjavajući se stranački kolegama i članstvu što nije imao dovoljno vremena da se bavi strankom.

- Ubuduće će verovatno biti više vremen i za to - rekao je Vučić.

Navodeći da opozicija pokušava da obezvredi rezultate naprednjaka Vučić je ocenio da je kritika potrebna, ali ne i manir dobacivanja svima koji su "bolji od nas".

Podsetio je i na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv kriminala i korupcije, na činjenicu da je završn predistražni postupak u slučaju 24 sporne privatizacije, te da žestok obračun s kriminalom tek predstoji, s čim neće biti pravljeni kompromisi.

- Zahvaljući konkreternim rezultatima i donošenju akcionog plana za strategiju u borbi protiv korupcije, stvoreni su uslovi za izgradnju pravno uređene države. Srbija je danas izvor stabilnosti u regionu. Danas kod nas niko ne lomi natpise sa latiničnim pismom i nema fašističkih ispada, a i kada ih ima to su glupo potureni ili posteri ili plakati od političke konkurencije koja bi želela da nekoga tobože podseća na devedesete - naveo je Vučić.

Sednica neće imati svečani deo, već samo radni, budući da je nedavno, kako je objasnio, SNS proslavila pet godina postojanja.

Jedini kandidat za predsednika stranke je Vučić, a za predlaganje još nekog kandidata više nema mogućnosti, jer je, precizirao je Nikolić, za kandidovanje potrebna podrška najmanje 15 odbora, a do sada se samo dva nisu izjasnila - Senta i Vranje - koji su još ranije raspušteni.

Predsednik stranke se bira prostom većinom od 4.000 delegata. Kako je rekao predsednik Izvršnog odbora Radomir Nikolić, očekuje se i reizbor članova Predsedništva, ali i neka nova lica, s obzirom da je Vučić najavio promene u tom stranačkom telu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesa990

    25. januar 2014 | 11:45

    Nije vam dovoljna ova vlast, nego hocete jos ministarstava, jos moci.. To sto ce biti potroseni milioni evra, to nema veze.. Narod nema za osnovne potrebe, vi se tu rasipate.. Sramota me je gde zivim..

  • Srecko Ranđ.

    25. januar 2014 | 11:48

    Vidi se da u Srbiji više od 1.300.000 građana nema završenu niti osnovnu Školu. Sile u prevremene izbore, a mali broj izađe na izbore. Mnogi ne znaju, ga izbori mnogo koštaju, a posle izbora ništa se ne promeni na bolje. Veliko se potroši vreme do sastav nove kolicije i Vlade, a za to vreme svi su poslovi skoro paralizovani. Sve stranke obećavaju da če veliko uraditi za Narod i radničku klasu: Nove investicij, nova radna mesta, veči standard, bolja socijalna sigurnost, manji porez, a obično samo ostane izgovor: " Obećanje ludom radovanje " Kriza ostane, a beda i siromaštvo je još veće.

  • stiv

    25. januar 2014 | 11:48

    Sad necu moci sam sa sobom da razgovaram a da mi se zorana nece umesati u razgovor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA