HAOS U KAIRU: Čak 50 poginulih u poslednja 24 sata!

Od početka uličnih protesta koji su izbili u Kairu tokom obeležavanja godišnjice svrgavanja sa vlasti Hosnija Mubaraka ranjeno je 247, a ubijeno najmanje 49 ljudi

  • 0

Najmanje 49 ljudi je poginulo u 24 sata od početka uličnih protesta koji su izbili juče u Kairu tokom obeležavanja godišnjice svrgavanja sa vlasti Hosnija Mubaraka 2011. godine, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi i da je istovremeno ranjeno 247 osoba, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da je tokom protesta policija uhapsila 1.079 ljudi, prenela je agencija AFP.

Sukobi su izbili između demonstranata koji podržavaju svrgnutog islamističkog predsednika Mohameda Morsija i onih koji podržavaju vojsku, koja je Morsija u julu prošle godine svrgnula sa vlasti, nakon samo godinu dana na čelu države.

Posle toga su egipatske bezbednosne snage pokrenule oštre mere protiv Morsijevog pokreta Muslimanska braća, pa su uhapšene hiljade islamista, uključujući gotovo sve zvaničnike tog pokreta, a u sukobima je poginulo više od 1.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA