Toma Fila otišao u penziju: Posle Borke Vučić nisam više ulazio u sud!

- Protekla nedelja je i kraj moje karijere U sud više neću ulaziti. Ali kao advokat i dalje ću pomagati ljudima ukoliko mi zatraže pomoć ili savet - kaže poznati advokat

  • 12

Nakon što je četvorici bivših funkcionera Savezne Republike Jugoslavije i Srbije izrečena presuda u Hagu, jedan od najpoznatijih ovdašnjih advokata Toma Fila izjavio je da odlazi u penziju.

- Protekla nedelja je i kraj moje karijere - kaže za "Novosti" Fila.

- U Hag sam došao još 1995. godine da branim Dokmanovića. Među prvim advokatima sam došao u Hag i sada iz njega zauvek odlazim.

- Drago mi je što je barem mom klijentu Nikoli Šainoviću smanjena kazna, tako da ne odlazim baš potpuno tužan. Ali, osećam se veoma loše, jer se po ko zna koji put pokazalo da je ovaj sud napravljen za određene ciljeve. Mogu još jednom slobodno da kažem da je reč o anti-srpskom sudu - dodao je Fila naglašavajući kako je Srbija prvi put  reagovala kako treba kada je Gotovina bio oslobođen.

Na pitanje da li se kraj karijere odnosi i na "domaći teren" objasnio je:

- U Beogradu sam poslednji put ušao u sud kada sam uspeo da odbranim Borku Vučić. U sud više neću ulaziti. Ali kao advokat i dalje ću pomagati ljudima ukoliko mi zatraže pomoć ili savet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA