Da li će TV Nova ili Kopernikus dobiti nacionalnu frekvenciju?

Odluka bi trebalo da bude doneta do polovine februara, a zamenik predsednika Saveta Goran Karadžić kaže da emitere sutra očekuje obilazak oba kandidata i prostorija u kojima oni posluju

  • 33

Završetak trke za nacionalnu frekvenciju s nestrpljenjem iščekuju dve televizije - TV Nova i Televizija Kopernikus. Koju od njih će gledaoci moći da gledaju na području cele zemlje znaće se najkasnije do polovine februara. Do tada, oba emitera očekuje još nekoliko provera, a članove saveta RRA još nekoliko sastanaka.

Zamenik predsednika Saveta Goran Karadžić kaže da se sa odlukom neće brzati, ali da će svakako biti doneta u zakonskom roku.

- Sutra će članovi saveta RRA obići oba kandidata, odnosno prostorije u kojima oni posluju. Iako se ovo nije praktikovalo ranije, želja nam je bila da u ovom slučaju uvedemo i ovaj kriterijum i da vidimo u kojim uslovima oni rade - kaže Karadžić.

On napominje da će se truditi da u ovaj obilazak emitera pođu svi članovi RRA, kao i da će se truditi da svi oni budu prisutni kada se bude donosila odluka, kako bi konačna odluka imala težinu.

Sa odlukom, kako on kaže, ne treba da se žuri, već treba da bude doneta tako da svi "razlozi budu uzeti u obzir".  U svakom slučaju, odluka će biti doneta u zakonskom roku.

A šta očekuju ove dve televizije?

Sreten Radović, diretkor TV Nova za odnose sa medijima i javnošću kaže da je ova televizija konkurisala za dodelu nacionalne frekvencije sa namerom da podigne produkcione, tehničke i programske standarde u Srbiji.

- Naša očekivanja su da će Savet RRA prepoznati benefite toga što će naša televizija doneti kako za zemlju tako i za gledaoce, jer će od našeg dolaska na tržište svi biti na dobitku – od postojećih televizija koje će takođe morati da podignu svoje standarde kako bi privukli publiku pa do gledaoca koji će imati bogatiji, kvalitetniji i raznovrsniji izbor - smatra Radović.

On napominje da će ova televizija gledaocima ponuditi "najkvalitetniju rezoluciju slike, raznovrstan i pažljivo osmišljen televizijski program sa sadržajima u sopstvenoj produkciji na srpskom jeziku, a imaće zanimljivu i zabavnu ponudu programa za najmlađe gledaoce, produkcije sa društveno odgovornim porukama koje će okupiti generacije ispred malih ekrana, jak informativni kičmeni stub u svrhu pravovremenog i objektivnog obaveštavanja gledalaca, humorističke serije, talk show programe i bogat sportski program"

O konkurenciji kaže da je svaka konkurencjija zdrava i dokaz postojanja zdravog tržišta.

Direktor Kopernikus televizije Zvezdan Milovanović kaže da su "sigurni da Kopernikusu treba dodeliti frekvenciju".

- Gledaoci mogu očekivati objektivan informativni program, novi domaći igrani program, zabavni program sa izvornim domaćim humorom koji nije prizeman i strani filmski i igrani program drugačiji od današnjih tursko-meksikanskih stereotipa - kaže Milovanović.

(M. Batinić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    27. januar 2014 | 20:57

    Nova naravno. Ovaj Kopernikus ce biti novi Grand i njihovi gosti na televiziji ce biti tipa Vesna Rivas i ostali propali ljudi

  • Alf

    27. januar 2014 | 21:11

    Normalno je da dobije Nova! Kopernikus je takva seljana da je Grand za njih opsta kultura. Nova je najavila ozbiljne projekte i licence. Ja sam za njih! :)

  • Djuro

    27. januar 2014 | 21:01

    Ko ce da se kladi da ce nova dobiti ? Pa pre neki dan je nemacki ambasador rekao "voleo bih da tv nova dobije nacionalnu frekfenciju" , sumnja li neko da ce je dobiti ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA