Tito planirao da pobegne u Švajcarsku ako...

Posle rezolucije Informbiroa i sukoba sa Sovjetskim Savezom, Josip Broz Tito je razmišljao čak i da napusti Jugoslaviju ukoliko je Sovjetski Savez napadne ili okupira

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • omita

    05. maj 2014 | 16:59

    Engleski spiun anti srbin . Obozavao slovence i dao im sva prava . Srbiju zavio u crno pocev od ustaskih logora do namestenih bitaka . Za kraj rata priredio nepotrebni ritual na sremskom frontu l unistio omladinu . Strpao sve srpsko pismeno na goli ottok . Netreba ime da mu se u srbiji spominje . Muzej poklonite englezima ionako je za njih radio. Objasnite deci iomladini koje a ovim sto i dalje obozavaju jugoslaviju ne perte mozak . Njima nepovratnu kartu do engleske . Tamo je kovan plan o jugoslaviji.

  • Beogradski Sindikat

    29. januar 2014 | 08:41

    Ovo nije pravi tito, ovaj je neki pacenik koji mu je ukrao identitet da bi se bahato zabavljao sa nama i ponizavao kao sto ustase umeju.. pravi Tito bi bio uz nas a ne protiv, i sad nebi sigurno bili gde smo.. zaj*bava nas svako ko stigne kao sto je ovaj radio! Toliko od mene

  • Zorica

    28. januar 2014 | 12:25

    Srbima ne treba nikakav Tito već četnici pa da se pokolju međusobno kao što se i kolju. Srbima treba ovo što je sada jel to su željeli. Za Srbe je Tito bio ustaša i najgori a cijeli svijet je zbog Tita sa ponosom izgovarala ime Jugoslavija. Ljudi su se voljeli i nikome dlaka nije hvalila. Takav političar Srbima ne treba već koji će stvarati mržnju među narodima, koji isticati kakvu Veliku Srbiju. Srbi su željeli vojskovođe koji bili kriminalci, osvajači, koji su klali. Srbima treba ovo što je sada jel za to se zalažu a to je mržnja, zloba. Pošto ne mogu više biti agresori na tuđim teritorijima eto, sada su agresori međusobno i sami sebe će oni od bijesa i mržnje uništiti a to i rade. Samo naprijed. Kakav crni Tito, pa on je za Srbe danas zlotvor i Ustaša. On, koji je stvorio ujedinjenje i živjelo se godinama u ljubavi ali to Srbima ne odgovara. Sada se vidi što Srbima odgovara, mržnja, zloba, nasilje, silovanje, klanje, poubijaju se međusobno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA