KLIČKO: Veliki korak ka pobedi!

- Već nekoliko meseci govorimo da je ono što se zbiva na ulicama takođe rezultat politike aktuelne vlade. Ovo nije pobeda, ali je korak ka pobedi - rekao je bivši bokser nakon što je u parlamentu ukinut sporni zakon o zabrani masovnih okupljanja

  • 7

Poslanici ukrajinskog parlamenta izglasali su danas ukidanje zakona kojim su od prošlog ponedeljka zabranjena masovna okupljanja demonstranata ,posle čega su dvomesečne mirne demonstracije eskalirale u sukobe građana i policije.

Zakon je ukinut glasovima 361 poslanika, dok su zabeležena samo dva glasa "protiv", što znači da više ne važe drakonske mere kojima je predviđeno krivično gonjenje učesnika u antivladinim protestima, prenele su agencije.

Stavljanje van snage kontroverznog zakona, kao i ostavka premijera Mikole Azarova trebalo bi da doprinesu smanjenju tenzija i pronalaženju načina za mirno prevazilaženje krize.

Već nekoliko meseci govorimo da je ono što se zbiva na ulicama takođe rezultat politike aktuelne vlade. Ovo nije pobeda, ali je korak ka pobedi - rekao je lider opozicione partije UDAR Vitalij Kličko ocenio je da je ostavka Azarova samo "korak ka pobedi".

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio je ranije lideru najveće opozicione partije Otadžbina (Batkivščina) Arseniju Jacenjuju mesto premijera, a Kličku mesto vice-premijera za humanitarna pitanja, što su obojica odbili.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA