NE PLAŠE SE BOGA: Opljačkane dve crkve na Cetinju

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je početkom januara obijen i opljačkan hram Svetog Dimitrija u selu Ugnji, kao i crkva Svetog Jovana Krstitelja u Bajicama. Iz hramova je odnet zatečeni novac i pokraden veliki deo crkvenih rekvizita

  • 7

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da su u poslednje vreme učestale provale i krađe iz pravoslavnih hramova na teritoriji opštine Cetinje, zbog čega se obratila policiji s molbom da spreči nova obijanja crkava.

Mitropolija je navela da je početkom januara obijen i opljačkan hram Svetog Dimitrija u selu Ugnji, dok je ista sudbina, u dva navrata - 17. i 23. januara, zadesila crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Bajicama.

U svim tim slučajevima iz hramova je odnet zatečeni novac, kao i pokraden veliki deo crkvenih rekvizita.

- Pošto postoji osnovan strah od novih provala u naše crkve, a kako je moguće da ukradeni crkveni sasudi još uvek nisu uništeni, niti se nalaze van Crne Gore, molimo vas da preko svojih nadležnih službi učinite sve kako bi se sprečile dalje provale i krađe, odnosno otkrili počinioci ovih nedela - stoji u dopisu Mitropolije cetinjskoj policiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    29. januar 2014 | 15:47

    Zato lm na Cetinju ide sve naopako,dok se ne pokaju svi nece im biti dobro

  • Dejan

    29. januar 2014 | 18:23

    Oprosti im,Gospode,ne znaju sta rade

  • Mici

    29. januar 2014 | 15:42

    Nije bog u crkvama i zidovima on je u nama i svuda oko nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA