Vilhelm: Izbori neće usporiti put Srbije ka EU!

Ambasador Nemačke u Srbiji, izrazio je nadu da predizborna kampanja u Srbiji neće značiti zastoj i da će Srbija i dalje biti u pokretu kada su u pitanju pristupni pregovori

  • 3

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhem rekao je da se proces u Briselu, kao i pregovori u Srbiji neće zamrznuti vođenjem izborne kampanje u Srbiji.

- Srbija je u pokretu. Pre devet dana počeli su pristupni pregovori sa EU, kosovski proces se nastavlja a nastaviće se i sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine 12. februara. Nadam se da neće sve zamreti - rekao je on novinarima u srpskom parlametu gde se održava konferencija "Srpsko-nemački civilni dijalog".

Vilhelm je za predstojeće izbore, parlamentarne i gradske, rekao da predstavljaju dve ključne etape na putu Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narodni posmatrach

    30. januar 2014 | 14:38

    Овакве вијести су доказ да су избори једна обична спрдња и лаж, да воља народа никада не утиче политичке промјене (сјем ако се дохвате куке и мотике, мада знајући ћуд нашега народа тешка посла), и да центри моћи одлучују нашу судбу. Открих Америку јел да?

  • Miki Mix

    30. januar 2014 | 13:55

    postovani mozda politicari zele u Eu ali narod ne zelu u taj put,zeli biti deo Evrope sto i jeste ali ne i clanica Evropske unije,zeli biti neutralan i slobodan,jer to su Srbi i ovo je Srbija,Na zalost to politicari ne shvataju,jednostavno se nemoze protiv volje naroda.Zivela Srbija i Srbski rod

  • tetreb

    30. januar 2014 | 15:43

    Mrs i vi i eu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA