TUGA: Smeštaj za Anitu Balaž samo privremen

Anita Balaž i njena majka dobile su smeštaj u apartmanu jednog hotela, ali samo u sledećih mesec dana. One moraju da ostanu u Beču godinu dana, koliko će trajati lečenje devojčice

  • 6

Porodica dvanaestogodišnje devojčice Anite Balaž, koja u Beču čeka transplantaciju srca, dobila je od jednog humanog Austrijanca na korišćenje hotelski apartman u narednih mesec dana, ali još nije rešila pitanje smeštaja u narednih godinu dana, koliko će trajati lečenje.

Anitina majka Ksenija rekla je da je jedan Austrijanac, preko srpske dijaspore, ustupio jedan apartman u hotelu, gde mogu da ostanu mesec dana. Do skora, kako je ispričala, Anita i ona bile su smeštene u jednom stanu koji im je ustupila jedna naša porodica u Beču. Međutim, neko iz zgrade vlasniku je prijavio da se u stanu nalaze neprijavljeni stanari, pa su morale da ga napuste.

Na ovaj način dobili su dodatno vreme za potragu za stanom u koji bi mogli da se smeste čekajući na dalji tok lečenja. Za iznajmljivanje stana u Beču porodica Balaž se suočila i sa problemom svog statusa u ovoj zemlji, pa je Ksenija Balaž podnela zahtev za dobijanje boravišne dozvole.

Porodica Balaž se za pomoć obratila ambasadi, konzulatu, crkvi, a do sada su pomoć dobili od srpske dijaspore. Inače Anita je, prema rečima majke, odlično i ima redovne kontrole u bolnici, gde se lekari bečke klinike AKH brinu o njenom ozdravljenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    2. februar 2014 | 17:23

    Nisu samo majka i Anita bile u stanu, bio je i otac s jos dvoje dece , koja su bila bucna i zato su komsije reagovale ! Zasto ulepsavate istinu ???

  • Mis.

    2. februar 2014 | 17:57

    Zasto vise?? Zar nije lakse da vi novinari kontaktirate nekog humanog coveka koji komentarise ovde da ima stan u Becu, i da bi rado dao maloj Aniti na koriscenje dok se sve ne zavrsi?? Objavite mi komentar. Hvala.

  • Cccc

    3. februar 2014 | 00:44

    Kakva tuga za ime sveta?! Dobili su stan od 80 kvadrata na koriscenje do jula meseca, niste u toku! I nije samo Anita tamo sa majkom vec je otisla cela porodica, njen ocuh, brat i sestra! Na sve to, ova porodica se izdrzavala od socijalne pomoci pa ja pitam od cega to zive u Becu?! Da nije od para koje je cela Srbija skupljala?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA